Kijutottak az EB-re

2019.04.28. 07:00

Rengeteget dolgoztak a mazsorett lányok ezekért a szép eredményekért

Hatalmas sikert aratott 2019. április 6-án Tatabányán, az országos mazsorettbajnokságon a Löfan Mazsorett Csoport. A csoportvezető, Béres Barbara a versenyt követően így nyilatkozott: „Sokat dolgoztunk azért, hogy minél szebb eredményekkel térjünk haza. Lányaink lelkesen, mindent beleadva táncoltak a reggeltől estig tartó megmérettetésen. Büszkék vagyunk, hogy ilyen csaptunk van! Júliusban irány Zágráb, teljes létszámmal ott leszünk az Európa-bajnokságon!”

V. Lajkó Anita

Béres Barbara mellett Somogyvári Lilla vezeti a csoportot, Döbrentei Kamilla, Horváth Zsanett, Tóth Renáta és Tilli Fanni az edzői munkában segítenek. Jelenleg négy korcsoport működik: óvodások, cadet (7–11 évesek), junior (12–14 évesek) és senior korcsoport (15 éves kortól).

A dunaföldvári Löfan Mazsorett Csoport tagjai és a megszerzett díjaik az országos bajnokság végén
Fotók: Löfan

Három versenyen jártak a mazsorettek

Az edzések szeptemberben kezdődnek, akkor alakulnak ki a korosztályok alapján a csapatok, amelyekkel megkezdik a munkát a tavaszi-nyári versenyekre való felkészülésre: botforgatás technikájának fejlesztése, testképzés, koreográfia tanulása adja a munka alapját.

Ebben a versenyévadban három versenyen jártak. Február 23-án a Szolnok Open-en, ami a szövetségi tagságtól független verseny volt. Nagyon szép eredményekkel tértek haza, a Löfan lett a legeredményesebb egyesület a versenyen, ezért ők kapták a Tisza-kupát is. Március 9-én a Domaszék Open elnevezésű versenyre utaztak, ami a Magyar Majorette Szervezetek Szövetségének versenye. Ez a verseny előfutára volt az országos bajnokságnak, mindhárom versenyző-korcsoportjukat megmérettették a helyszínen.

A senior zászló miniformációja minden alkalommal lenyűgözi a közönséget

Április 6-án az V. Országos Majorette Bajnokságot Tatabányán rendezték. Ez a szövetség legnagyobb versenye: 16 egyesület, 300 versenyzője 174 versenyszámban versenyzett a címekért, illetve a júliusi zágrábi Európa-bajnokságra történő kvalifikációért.

A csapatokból az első öt helyezett, szólókból, duókból és miniformációkból az 1. és 2. helyezett jut ki automatikusan az Eb-re. Emiatt nagy volt az izgalom, hogy minél több egyéni versenyző szerepelhessen majd Zágrábban. A kiugróan szép eredményeknek köszönhetően a teljes Löfan ott lesz az Európa-bajnokságon.

A megmérettetés előtti hét végén meghívták magukhoz a Szövetség alelnökét, Mezeiné Szegedi Erzsébetet – aki nívódíjas mazsorettoktató –, hogy fejben és lélekben is segítse a versenyzőket a felkészülés során. Átnézte a koreográfiákat, a versenyre indulás előtt adott még egy-két jó tanácsot.

Viszik a város jó hírét

A tatabányai szereplés után most pár hetes szünet következik, majd májusban újult erővel indul a felkészülés az Eb-re, illetve a közeljövőben számos felkérésnek tesznek eleget Dunaföldvár mazsorettes lányai.

Béres Barbara azt is elmondta, hogy nagyon sok kiadásuk van egy évben (a versenynevezések, utazások, az újonnan varratott ruhák). Dunaföldvár Város Önkormányzata nagy segítséget nyújt minden évben a nekik megítélt támogatással, ezért nagyon hálásak, és cserébe igyekeznek vinni Dunaföldvár hírét szerte az országban és külföldön is. Továbbá köszönettel tartoznak a helyi iskoláknak, a Művelődési Központnak és Baranyai Gyöngyinek (Gyöngy Fitness), mert bármikor szükségünk van helyszínre – legyen szó edzésről, továbbképzésről, értekezletről, hétköznapról vagy hétvégéről, mindig fordulhatnak hozzájuk segítségért.

A Löfan szenior csoportjának tagjai is nagyon szép eredményeket értek el

Hálásak a szülők aktív támogatásáért

Dunaföldvár város földrajzi elhelyezkedése szerencsés, mert az ország közepén található, így a szövetség továbbképzéseinek, közgyűléseinek praktikus helyszíne. Idén is érkeztek vendégek az ország különböző pontjairól Dunaföldvárra: januárban a szövetség közgyűlését, februárban egy egynapos, márciusban kétnapos továbbképzést szerveztek a szövetség megbízásából. Ez utóbbira Csehországból utazott Dunaföldvárra két tréner elméleti és gyakorlati oktatást tartani az ország 13 településéről érkező csoportvezetőknek, mazsoretteknek.

„Amikor más mazsorett-­egyesületekkel beszélgetünk, nagy ­büszkeséggel szoktuk újságolni, hogy milyen szerencsés helyzetben vagyunk Dunaföldváron, mert jelentős támogatásokat kapunk a működésünkhöz (és itt nem csak az anyagi támogatásokra gondolok). Fontos azt is elmondanom, hogy nem lennénk ilyen sikeresek, s nem tudnánk ilyen színvonalon működni, ha nem állna mögöttünk olyan szülői gárda, akikre mindig számíthatunk” – hangsúlyozta Béres Barbara.

Ennek ékes bizonyítéka a nemrégiben LÖFANatic néven alakult szurkolói csoport, tagjai egyenpólóban szurkolják végig a versenyeiket: legközelebb Zágrábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában