szükséges a beruházás

2019.03.08. 09:00

Új gyalogátkelőhelyet létesítenek hamarosan

Újabb kereszteződésben érezhetik biztonságban magukat a gyalogosok hamarosan, ugyanis az Aranyvölgyi út és a Köztársaság út kereszteződésében egy új gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, mondta el lapunknak Izsák Máté, a körzet önkormányzati képviselője.

Balla Tibor

Már egy régi adósságot törlesztenek ezzel, ugyanis a lakók már nagyon régóta szeretnék, hogy biztonságosan kelhessenek át az Aranyvölgyi úton. Ezen a szakaszon meglehetősen nagy volt a forgalom mindig, és a balesetek sem voltak ritkák ezen az úton. A képviselő elmondta, közel nyolcmillió forintos beruházás kezdődik. Mivel újonnan létesített gyalogátkelőhelyről van szó, az új szabályoknak kell megfelelnie a gyalogosok biztonsága érdekében. Szükség van új kandeláberek kihelyezésére, hogy jobban megvilágíthassák az átkelőt.

Izsák Máté képviselő Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Forgalomlassító felfestések kerülnek majd az aszfaltra. Izsák Máté elmondta, a projekt végső határideje május 31-e, és ígéretet kapott a kivitelezőtől, hogy ezt mindenképpen tartani fogják. A képviselő szerint egy másik „zebraberuházásra” is sor kerülhet a Dózsa iskola, az iparkamara és az ott lakók kérésére, ugyanis a Köztársaság úton megnövekedett a gyalogos és autós forgalom egyaránt, és a lakók biztonságérzetét növelné, ha „zebrán” mehetnének át az úton. Ezért lenne szükség új gyalogátkelő létesítésére. Hogy mennyire, azt jól mutatja, hogy 863 aláírást gyűjtöttek össze ennek érdekében a lakók. Izsák Máté körzetében fontos esemény lesz a Dózsa mozi felújítása, a Zöld város program keretén belül nemcsak beül, de kívül, a környezetében is megújul a mozi új világítási kandeláberekkel kiegészülve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában