Pantaleon

2019.03.29. 08:00

Megérkezett a kezelő egység a kórházba

A tavaly novemberben lezajlott Szent Pantaleon Jótékonysági Bál kitűzött célja megvalósult, fül-orr-gégészeti osztály komplett kezelőegysége megérkezett az osztályra és az üzembe helyezése is megtörtént.

pantaleon

Dr. Mészáros Lajos főigazgató már korábban örömmel számolt be arról, hogy az idén 2.417.794 forint tiszta eredménnyel zárult a bál, valamint a jótékonysági felhívásnak köszönhetően az Emberek Egészségéért Alapítvány számlájára további 2,358,000 forint érkezett, valamint a FIDESZ Dunaújvárosi Szervezete az adventhez kapcsolódva jótékony forralt bor árusításán további háromszázötvenezer forinttal gyarapodott az adományok összege. A komplett kezelési egységet, melynek bruttó ára 6,135,592 forint. Az adományokból befolyt teljes összeg és a gép teljes összegének különbsége 1,010,068 forint, amit a 2019. március 21-ei közgyűlés pozitív döntése alapján a város fogja finanszírozni.

Fotó: facebook

Dr. Vaszkun László osztályvezető főorvos elmondta, hogy a német gyártmányú precíz, betegbarát, sok egységében automatizált komplett kezelési egység, mely az orvos szempontjából egyszerűsíti és gyorsítja a vizsgálatot. A kezelési egység a kórház negyedik emeletén a kezelőben kapott helyet, ahol a műszaki beállítások után a cég képviselőjétől bemutatta az orvosi műszerek biztonságos használatát.

A kórház és a fül-orr-gégészeti osztály a honlapján köszönte meg az adományozóknak a támogatási összegeket, a városvezetők mindenben támogató hozzáállását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában