kezdődhet a selejtezés

2019.03.08. 11:00

Indul a tavaszi lomtalanítás

A Dunanett Nonprofit Kft. március 26-án megkezdi a 2019. tavaszi időszak ütemezett lomtalanítását a társasházi övezetben az a Szabadság utcában.

Balla Tibor

Az etap eltart június 28-áig, amikor a Vasmű úton befejeződik, és majd ősszel folytatódik. A házakhoz kedden és pénteken helyezik ki a konténereket, s két napig van lehetőség a lom lehordására. Az ütemterv megtekinthető a Duna­nett Kft. weboldalán.

Az ország más városaival ellentétben nálunk a konténeres megoldást alkalmazza a szolgáltató, hogy ne szennyezze feleslegesen a közterületet a kitett lom. Bár meghatározott, hogy mit nem szabad a konténerekbe bedobni (autógumi, akkumulátor, sitt), a Dunanett szakemberei mindent elszállítanak az utcáról. Ezek ártalmatlanítására az önkormányzat biztosítja a forrást. Ami nem fér a konténerekbe, és mellé kerül, azt is eltakarítja a Dunanett, ám ehhez időre van szükség, hozzávetőleg két nap alatt elvégzik a munkát.

Fontos, hogy lehetőleg a konténerbe kerüljön a lom
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Márton László, a Dunanett Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati vezetője elmondta, az őszi lomtalanításkor sok probléma felvetődött, jelesül nem az került a konténerbe, aminek kellene, nem az pakol bele, akinek kiszállították. Ahol lehetséges, és elfér, oda 20 köbméteres konténert szállítanak ki, hogy beleférjen az összegyűlt lom. Nagyban segíti a szolgáltató munkáját, ha a lom méretét amennyire lehet csökkentik, tehát a bútorokat lapra szedik szét, ami pedig nem fér bele, azt legalább rendezetten tegyék mellé. Fontos, hogy a szolgáltató is tudjon tervezni, hogy milyen eszközöket kell a helyszínre diszponálnia.

A lomtalanításon 3 konténeres, egy darus és egy kisteherautó dolgozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában