Szappanbuborék-fújós témahétzárás

2019.03.23. 14:00

A fenntarthatósági témahét utolsó napja már csak a szórakozásról szólt

Több iskolához hasonlóan a Móricz Zsigmond Általános Iskolában is március 18. és 22. között tartották a fenntarthatósági témahetet, amelynek során az iskola pedagógusai informatív és színes programokkal igyekeztek elültetni a gyerekekben a felelős energiafelhasználás fontosságának magvait.

Tóth Alexandra

A témahéten minden évfolyamot érintettek a programok, előadások. A pénteki víz világnapjához kapcsolódóan a napokban végeztek vizes kísérleteket, kirándulást szerveztek a Dunához, és megvizsgálták a folyó vizét, és több, vízzel kapcsolatos előadást is hallhattak a diákok. A tanárok arra is figyelték, hogy a tananyagba is bekerüljön a témahét valamely kérdése: matematikaórán vízcseppeket szoroztak össze egymással, környezetismeret órán a víz egyszerűbb fizikai tulajdonságait vizsgálták.

Két bot, zsinór és egy vödör szappankeverék, és már kész is az óriási buborék
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az utolsó nap viszont abszolút a szórakozásról szólt. Kicsi, nagy és óriási buborékfújókkal játszottak egész nap a móriczosok, amikor pedig kora délután az iskola valamennyi diákja egyszerre fújta a szappankeveréket, csodás látványt nyújtott az iskola udvara.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában