Remek sztorik és alapos elemzések

2019.02.22. 14:00

Szakmák napján: bevetési gyakorlat

A szakmák napján komoly előadás-cumani várta a diákságot a Rudasban. A remek sztorik és példázatok mellett alapos elemzéseket, tanácsokat is hallhattak az érdeklődők.

Szabó Szabolcs

Immáron 4. alkalommal szervezte meg a szakmák napját a DSZC Rudas középiskolája, amelyen 25, sokszínű előadás várta a hallgatóságát. A szervezőknek ezúttal is sikerült neves előadógárdát toborozni.

– Úgy vélem, a konkrét oktatási terveken túl ez az egyik legfontosabb képzési, szakmai programunk. Egyrészt remek lehetőség ez diákjainknak, hogy új élményekkel töltődjenek fel olyan hiteles személyek által, akik mögött valódi teljesítmény és történet van. Másrészt, egy-egy ilyen szakmai napon a Rudas is megméretik. Hiszen a hozzánk ellátogatók a tanulóinkra is kíváncsiak, kikérik a véleményüket. Örömteli, hogy minden egyes vendégünk örömmel vállalta a felkérést és komoly anyaggal érkezett – mondta el lapunknak a programsorozat kezdete előtt Szemenyei István, a Rudas igazgatója.

Okkal volt ilyen nagy a diákok érdeklődése a szakmák napján – érdekfeszítő előadásokat hallhattak
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Orbán Mária gyakorlatioktatás-vezető hozzátette:

– A diákok részéről is pozitív visszajelzéseket kaptunk. Az első két évfolyam tanulói inkább még szokják az ilyen fajta tréningeket, de a felsőbb osztályok diákjai már be is kapcsolódnak egy-egy téma megvitatásába. Ez a célunk: a rudasosok merjenek és akarjanak szerepet vállalni, önállóan gondolkodni, véleményt nyilvánítani.

Ballai Attila, a Magyar Nemzet napilap főszerkesztője, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség kommunikációs igazgatója egy fiatal kézilabdásokból álló közönség előtt beszélt a főként „profiként” végzett sporttevékenységhez kötődő kommunikációról.

Ballai Attila a Magyar Nemzet főszerkesztője főként a sportról beszélt

– Azt a fiatal játékosoknak is látniuk kell, hogy fontos, miként fogalmazzák meg gondolataikat a kamerák, az újságírók előtt. Másrészt fontos az egyéni gondolat is, de nem az egyénieskedés. A valós teljesítményt hosszú távon soha nem fogja pótolni egy-egy jó duma.

Ballai szerint nem jó irány, amelyet a sportcsatornák az utóbbi években bevezettek, hogy például egy-egy időkérés alatt is ott a kamera, a mikrofon az edzők, a játékosok feje mellett. Mint fogalmazott: „Ez akkor egy intim, privát közeg, amelybe nem szabadna ilyen mértékben beavatkozni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában