nemzetközi kapcsolatok

2019.01.27. 17:00

Kínai küldöttség látogatott el a Dunaújvárosi Egyetemre

Jiangsu tartomány négy tagú delegációját fogadta Dr. Ágoston György Tudományos és Kutatási Rektorhelyettes, Dr. Kukorelli Katalin és Dr. Horváth Miklós Műszaki Intézet Intézetigazgató 2019 január 18-án.

duol.hu

A kínai küldöttség Perkáta Nagyközség Önkormányzata meghívására érkezett Magyarországra, olvasható a Dunaújvárosi Egyetem honlapján. A látogatás keretében megtekintették a Dunaújvárosi Egyetem campusát, tájékozódtak az intézmény alapadatairól, a felvételi eljárásról, ösztöndíj lehetőségekről. Információt kaptak a Dunaújvárosi Egyetemen tanuló kínai diákok oktatási és életkörülményeivel kapcsolatban.

Fotó: uniduna.hu

A Dunaújvárosi Egyetemen jelenleg közel kétszáz külföldi hallgató folytatja tanulmányait, jelentős részük Kínából érkezett. A Dunaújvárosi Egyetemnek közel 10 partneregyeteme van a kínai régióban. A kapcsolat további fejlesztése és a hallgatók hatékonyabb elérése céljából nemrégiben nyitott új irodát a Szecsuán tartományban található Csengtuban. A csengtui irodán kívül a Dunaújvárosi Egyetem már rendelkezik egy irodával, amely Pekingben található.

Fotó: uniduna.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában