Minden eladott portéka árából félretettek

2018.12.29. 09:00

Csibészes ajándék

Év végére is jutott valami önzetlenül jó dolog, amiről beszámolhatunk! Van egy Csibész elnevezésű csibefaloda az egyik városi nagyáruházban – amelynek vezetői és dolgozói úgy döntöttek december elején, hogy attól fogva minden eladott áru árából 200 (kettőszáz) forintot félretesznek a Jószolgálati Otthon Közalapítvány részére.

Pekarek János

Így is történt – és az összejött pénzt tegnap délelőtt átadták az otthon Bercsényi úti gondozóházában. Tulajdonképpen minden nagyobb felhajtás nélkül – legalábbis a szándék ez volt. Ám a gondozóházba nem lehet csak úgy, minden nagyobb felhajtás nélkül bemenni...

Erről maguk a gondozottak gondoskodnak, akik minden érkezőt jószándékkal és nagy örömmel fogadnak, hiszen eleve feltételezik a közéjük jövőről, hogy csakis jószándékkal érkezhetnek.

Szabó Ferenc, Heftner Róbert és Kecskés Rózsa
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Úgyhogy a csibefaloda vezetői, Szabó Ferenc vezető, Jakabné Pohl Mária konyhafőnök, Tóth-Molnár Mónika és Tóth Gábor üzletvezető-helyettesek, valamint az akciót támogató Napi Hami oldal képviselői, Márk Csaba és Abonyi Tamás a szokásos örömteli fogadtatásban részesülve sétálhattak be az intézménybe. Amelynek foglalkoztatójában az egybegyűltek tapsától kísérve mutathatták meg a közalapítvány számára adományozott összegről, összesen 248 400 (kettőszáznegyvennyolcezer-négyszáz) forintról szóló banki átutalási bizonylat felnagyított másolatát.

Mivel a Bercsényi úti gondozóházban ápolják és tartják a hagyományokat, minderre a még ereje teljében lévő és szépen feldíszített karácsonyfa előtt került sor, aminél stílszerűbb díszletet aligha lehetett volna találni az ünnepélyes aktushoz.

Kecskés Rózsa intézményvezető kérdésére azonnal megkezdődött a beszélgetés arról, hogy mire használják fel az ajándékot. Azonnal a kirándulás kapta a legtöbb szavazatot, ami pedig a helyszíneket illeti, igen változatos térkép bontakozott ki a hozzászólásokból (nyilván a korábbi úti célokra emlékezve): a kálváriától kezdve a pusztáig, eljutva egészen... Kisapostagig! Addig is a szilveszterre készülnek a gondozóház lakói, akik rendszerint megvárják a hajnalt a takarodóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában