szépkorú, nyugdíjas polgárok

2018.12.19. 14:00

Ajándék az idős emberek iránti tisztelet jegyében

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere és Nagy Zoltánné képviselő, idősügyi tanácsnok Porkoláb Imréné Rozika nénin keresztül kíván boldog karácsonyt a dunaújvárosi nyugdíjasoknak.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor kiemelt figyelmet fordít a városban élő szépkorú, nyugdíjas polgárokra. A számukra eljuttatott egyösszegű támogatás célja, hogy segítsék és szebbé tegyék a közelgő karácsonyi ünnepeket. Nagy Zoltánnéval karöltve látogatott el tegnap Porkoláb Imre és felesége, Rozika otthonába, hogy emléklappal, ajándékkosárral kiegészítve az önkormányzati támogatást, adja át személyesen jókívánságait a karácsonyi készülődés idején, az idős emberek iránt érzett tisztelet és megbecsülés jeleként.

Nagy Zoltánné, Porkolábné Rozika hallgatja Cserna Gábor köszöntőjét

A polgármester hangsúlyozta, a helyi rendelet értelmében évente legalább egy alkalommal, karácsony előtt 5 ezer forinttal járul hozzá az önkormányzat a helyi idősek ünnepi készülődéséhez, amennyiben ezt a költségvetés megengedi. Öröm számára, hogy idén 11 ezer 276 nyugdíjszerű ellátásban részesülő dunaújvárosi polgár adventjét tehették szebbé ezzel a támogatással.

Fotó: Hankusz Kálmán

Mint az a polgármester kérdésére adott válaszból kiderült, Porkolábné Rozika néniék már megkapták az önkormányzat karácsonyi támogatását, amit személyesen is megköszöntek a város polgármesterének. Majd a háziasszony azt is elárulta, hogy a hagyományos töltött káposztán és halászlén kívül idén sült kacsa is kerül a család ünnepi asztalára, mégpedig asztalt szilvás lila káposztával.

Porkoláb Imréné Rozika örült az ajándékoknak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában