nyílt nap volt a Széchenyiben

2018.11.22. 14:00

Versenyben vannak az ország legjobbjaival!

A múlt heti, leendő kisgimnazistáknak szóló nyílt nap után kedden este a négyosztályos gimnáziumba jelentkezők és szüleik számára rendeztek újabb nyílt napot a Széchenyiben.

Pekarek János

Zsúfolásig telt a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium földszinti, nagy előcsarnoka kedden este: nyitott napot rendeztek nyolcadikosoknak. Sok reménybeli diák a szüleivel együtt jött – és bizonyára nem bánták meg.

A gimnázium megbízott igazgatója, Gentischerné Dani Zita, és a nevelési igazgatóhelyettes, Szücsné dr. Harkó Enikő ugyanis olyan alapos tájékoztatót tartottak a négy tanulmányi évről, hogy a mai magyar középfokú oktatásügy legmélyebb összefüggéseit feltáró egyetemi disszertációnak is megfelelt volna!

Minden talpalatnyi helyet elfoglaltak az érdeklődők a gimnázium földszinti nagy előcsarnokában Fotók: Hankusz Kálmán

De nem csak a gimnáziumi oktatás rejtelmeiről beszéltek, a bekerülés feltételeiről, az induló osztályok és a főiskolai, egyetemi továbbtanulás kötelmeiről adtak tájékoztatást, hanem a Széchenyi hagyományairól, a diákéletről is tartottak egy összefoglalót, ami után a legjelentéktelenebbnek tűnő kérdésekre is válaszoltak. Végül pedig a leendő gimnazisták és hozzátartozóik körülnézhettek az épületben, amit természetesen nem ürítettek ki miattuk, sőt: a mindennapi élet foglalkozásai mellett többet éppen azért szerveztek arra a napra, hogy a jelentkezők is láthassák.

Mi csak összefoglalót adhatunk erről a hosszú és eseménydús estéről.

Gentischerné Dani Zita, a Széchenyi megbízott igazgatója

Ami a kiindulási pont: a gimnázium célja és feladata, hogy felkészítsen a továbbtanulásra és az élethosszig tartó tanulásra. De lehetőséget nyújt akár egy szakma megszerzésére is érettségi után.

A Széchenyi Tehetség-pontként és SMART referenciaiskolaként is működik, közép- és emelt szintű érettségit ad, felkészült, rugalmas tanítási stratégiákkal rendelkező tanárok dolgoznak benne.

Eredményei kiválóak: az intézmény ott van az ország ötszáz legjobb gimnáziuma között (ha jól írtam fel, akkor a négy évfolyamos gimnáziumok között legutóbb a 314. volt, az eredmények nyomon követhetők a www.kompetenciameres.hu internetes oldalon), diákjai között az egyetemen, főiskolán továbbtanulók aránya 80 százalék. Versenyben vannak az országos merítésű, nagy hírű gimnáziumokkal.

Érdeklődő arcok a nyílt napra érkezettek tömegében

A diákélet mozgalmasságáról és színességéről az 50 éves énekkar, a színjátszó kör, szakkörök, gólyatábor, SZIG-hét, külföldi kirándulások – és a közösségi szolgálat gondoskodik: ebben országos mintaiskola a Széchenyi...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában