piaci trendeket követik

2018.11.08. 13:00

Nagy az érdeklődés a Grabarics új termékére

Július óta dekorbetonnal kapcsolatos szolgáltatásokat, termékeket is kínál a Grabarics Építőipari Kft. hevesi betonüzeme.

Dunaújvárosi Hírlap

A cég 2017 tavaszán vette át a hevesi vasbeton előregyártó üzem üzemeltetését, és Grabarics VasBeton (GBV) néven az alapjaitól újjászervezte a 2006-ban épült, korábban hányatott sorsú egységet. Megújult a termelés, az értékesítés és a termékszerkezet, valamint lecserélődött a gyár vezérkara és mérnökállománya. Az üzemben elsősorban szerkezeti elemeket gyártanak, de vektoros rajzok alapján lehetőség van a homlokzati falpanelek grafikával, díszítéssel való ellátására.

Akár kerámialapokat is helyettesíthetnek
Fotók: Grabarics Kft.

Az új üzletág műszaki vezetője Szarvák Csaba, aki lapunknak elmondta: nagyon nagy az érdeklődés a dekorbeton iránt ahhoz képest, hogy a cég 3 hónapja indította el ezt az üzletágát. Sok megkeresésük van, például iskolabővítések kapcsán, de a Szán­tódon épülő lakópark és az Irgalmasrendi Kórház esetében is felhasználják ezeket a termékeket.

Az érdeklődés részben a cég 25 éves múltjának és sikerrel kivitelezett nagyberuházásainak köszönhető: a megrendelők tisztában vannak vele, hogy a Grabarics Kft. mire képes.

Emellett a szakember szerint a dekorbeton világa kifejezetten nagy jövő előtt áll, mind technológiai, mind üzleti értelemben, a vállalat pedig követni kívánja a piaci igényeket.

Különböző burkolóelemek, egyedi megrendelésre készülő tárgyak és sorozatban gyártott termékek is készülnek majd Hevesen, a választék és a technikai lehetőségek is folyamatosan fejlődnek.

Forrás: magyarepitok.hu

Mi a dekorbeton?

Dekorbetonnak a beton azon felhasználási területeit nevezzük, ahol az anyagot kifejezetten látszó felületek kialakítására, többi között esztétikai céllal használják fel. Az ilyen, többnyire speciális technológiával készült anyagok sokféle burkolatot kiválthatnak. Helyettesíthetnek akár kerámia burkolólapokat, térkövet, stukkót vagy aszfaltot, de készülhetnek dekorbetonból különböző használati tárgyak, például bútorok, fürdőszoba-berendezés vagy szobrok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában