sokan igénybe vették

2018.10.23. 15:00

Támogatták az iskolát kezdő diákokat

Az önkormányzat a 2018. évben is iskolakezdési támogatást nyújt azoknak a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezőknek, akinek gyermeke a 2018/2019. tanévben először kezdte meg az általános iskola vagy a középiskola első osztályát.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Pixabay

A szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló helyi rendelet alapján iskolakezdési támogatásra jogosult az a gyermek, aki – mint már említettük – az általános iskola, középiskola első osztályát először kezdte meg, és családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 85 500 forintot, gyermekét egyedül nevelő személy esetében a 99 750 forintot.

A támogatás összege gyermekenként 15 ezer forint. Az iskolakezdési támogatás iránti kérelmeket július 1. és október 1. között lehetett benyújtani a szociális osztályon. Összesen 80 gyermek törvényes képviselője igényelte az iskolakezdési támogatást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában