25 éve írtuk

2018.10.20. 09:00

Nyugtával dicsérd a napot – is...

A volt szovjet laktanya átmeneti hasznosítására dolgoz ki javaslatokat a városfejlesztési iroda a következő gazdasági bizottsági ülésre.

Pekarek János

Fotó: Pixabay

Az elképzelések szerint a hajléktalanoknak biztosít majd némi átépítéssel szálláslehetőséget az épületek egy része, a fennmaradókat pedig bérbe adnák, például a most pincékben működő varrodáknak, a feltételek megteremtése után. Az átmeneti megoldásokra már csak azért is szüksége van az önkormányzatnak, hogy a volt laktanya őrzési költségei megtérüljenek.

A piacon a helyzet változatlan. Vagy, ha lehet, még kaotikusabb. A nyugtaadási kötelezettség július elsejétől teljes körűvé vált. A kereskedők megkülönböztetője a kis nyugtatömb, némelyiküknél, az előrelátóbbaknál ott van az asztalon a pénztárgép is. Tudják, a bírság komoly összeget jelent, s akár egy pár forintos tételen is beszerezhető. Az APEH idén januártól mintegy négyezer vizsgálatot tartott a megyében, az esetek húsz-huszonöt százalékában nem adnak nyugtát az eladók.

Az óvoda kerti pavilonjának építése és a község csatornahálózatának kiépítése szerepelt a rácalmás-kulcsi képviselőtestület ülésén.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában