elsősavató

2018.10.16. 11:00

Iskolásnak lenni jó dolog!

Másoknak csak egy átlagos, álmos hétfő volt a tegnapi, de a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola 81 elsős gyermekének igazi ünnepnap volt. Ennek megfelelően reggel anya és apa felöltöztette ünneplőbe a nemrégen még óvodás gyermekét, kifésülte, befonta a lányok haját, hogy a fontos eseményt rögzítő felvételeken szépen mutassanak.

Balla Tibor

Az alsós Dózsa-hét első eseményeként ugyanis a Dózsa iskola teljes jogú polgárává avatták őket. Az alsós dózsások is összegyűltek az iskola tornatermében. A negyedikesek egy közel félórás műsorral lepték meg a friss iskolásokat, amelyben a kalózok túszokat ejtenek és váltságdíjat követelnek értük. A sok ének és tánc közepette mindenféle kincsek kerültek elő a kalózok kincsesládájából, és a három elsős osztály is adott egy kis ízelítőt abból, amit eddig tanultak.

Az avatandók is ízelítőt adtak az eddig tanultakból
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Végül Tóth Györgyné igazgató köszöntötte őket, és felkötötte a kék nyakkendőt, a dózsás lét emblémáját. Mindeközben felhangzott a dózsás induló: Diáknak lenni jó dolog, én Dózsa iskolás vagyok!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában