A természettudományokról

2018.10.19. 11:00

Az egyetem és a Bánki iskola közösen rendezett vetélkedőt

Idén is megszervezte a DSZC Bánki Donát Szakgimnázium és Szakközépiskolája a Dunaújvárosi Egyetemmel közösen a 8. osztályosok számára a városi természettudományi versenyt tegnap a Bánki iskolában.

Balla Tibor

A dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola és a Széchenyi gimnázium háromfős csapatai előzetes feladatot is kaptak: bármilyen természettudományos témában jelenség vagy kísérlet bemutatása magyarázattal, bizonyítási feladatok, vagy életrajz ismertetése maximum 5–8 percben.

A szárazjéggel dúsított ásványvíz látványos összetétel
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A csapatokat Schőn Beatrix, a Bánki tagintézmény-vezetője köszöntötte, majd a vetélkedő motorja, Némethné Ámon Erika ismertette a feladatokat. Az induló csapatoknak elsőként az önálló feladatot kellett bemutatniuk, majd a következő fordulókban a versenyzők megmutathatták tudásukat fizikai, biológiai, matematikai, földrajzi és kémiai kérdésekre válaszolva. Alkalmazkodva a kor szelleméhez, volt manuális összerakó feladat, a Kahoot programot is használták, és élő Skype-kapcsolat is volt az egyik külföldön tartózkodó csapattaggal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában