szemünk világa a tét

2018.10.03. 09:00

A látás hónapja – a kék fényről...

Látni az egyik legfontosabb, és legjobb dolog az életünkben, jól látni és közben védeni a szemünket, pedig még ennél is jobb dolog!

Körmendi Erzsébet

Ma már az optikai szemüvegtől is elvárható, hogy védjen a túl erős naptól Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közös szervezésében 2018 októberében ismét megrendezésre kerül a Látás hónapja elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében az országos akcióban részt vevő több száz vizsgálati ponton ingyenes látásellenőrzésben és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők.

Az idei év újdonsága a digitális világ vizuális kihívásai – védelem a kék fény ellen. A világ megváltozott, egyre több időt töltünk digitális készülékek között (tv, tabletek, laptopok, okostelefonok). Ez teljesen megváltoztatja vizuális szokásainkat és szemünk terheltségét. A digitális eszközöket használók körében egyre gyakoribb panasz a szemfáradtság, a szemirritáció, a fejfájás, a homályos látás, az álmatlanság vagy a vörös szem.

A kutatók évek óta arra figyelmeztetnek, hogy a közvetlen kék fény károsítja a retinát, és felelős az időskori makula degeneráció kialakulásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában