ünnepi szentmise volt

2018.09.18. 11:00

Felszentelték az új orgonát Baracson

A baracsi emberek életében nagyon ritka eseménynek lehettünk tanúi. Az orgona gyönyörűen szól, és októberben egy koncerttel is felavatják.

Horváth László

Szeptember 15-én, szombaton ünnepi szentmisén áldotta meg a baracsiak új orgonáját Kristofory Valter katolikus plébános. Az egyházi szertartásra sokat készültek a baracsiak.

Hortyi Lászlóné sekrestyés érdeklődésünkre elmondta, rendkívül boldogok. Egész héten nagyon készültek a szombati ünnepéyes szentmisére.

Többedmagukkal takarították, rendezték a templom belsejét, külsejét. Lemosták a padokat, helyükre kerültek a szőnyegek, virágok és a berendezések.

Kristofory Valter plébános Simonné Zelnik Angéla közreműködésével felszenteli a baracsiak új orgonáját Fotó: Horváth László

– Nagyon megkönnyebbültünk, mert rendben túl vagyunk a szentelés feladatain. Óriási lelki boldogság az új hangszer az egyházközség számára. Külön öröm, hogy október 7-én, vasárnap 17 órakor a bodajki Mórocz Tamás orgonajátékában gyönyörködhetünk majd – invitálta a jövő hónapi eseményre az újság olvasóit is Hortyi Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában