A veteményesek szalmaszívű őrzője

2018.09.11. 10:00

Madárijesztő-készítő pályázatot hirdettek Kulcson

A madárijesztő közkeletű képe szerint tépett ruhás, szalmából és farudakból összeállított, magányosan ácsorgó alak, aki hivatása szerint az – egyébként az egyik legintelligensebb állatnak tartott, így nehezen átverhető – vetési varjak távol tartását végzi. De csak ilyen lehet egy madár ijesztő?

Tóth Alexandra

Fotó: Pixabay

A Carpe Diem Alapítvány új kreatív pályázatára egyedi tervezésű madárijesztőket várnak. A pályaművek magassága minimum 160 cm, vállszélességük pedig 100 cm kell, hogy legyen. Fontos továbbá, hogy az alkotás két lábbal álljon a földön, azaz legyen egy biztonságos, szélálló talapzata, amivel ki lehet helyezni a szolgálati helyszínre.

Madárijesztőből egyre kevesebb van már, ideje visszahozni őket a divatba
Fotó: Pixabay

A madárijesztőket földbe ásni ugyanis sajnos nem lehet. Műalkotásunk arca mindenképpen árulkodjon annak érzelmeiről, legyen az akár szomorúság, boldogság vagy éppen fájdalom, düh. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, az elkészült madárijesztőket pedig szeptember 17-én, három és öt óra között lehet leadni a kulcsi Nap Háza – Hold Udvara Központban. Megéri nevezni, hiszen értékes díjakra számíthat az első három helyezett, és az sem mellékes, hogy maga a pályázat is egyedi, és pont ettől izgalmas. Az eredményhirdetés szeptember 29-én, a Közelebb hozzuk a világot nevű rendezvényen lesz majd.

Vezető képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában