fontos döntések

2018.08.09. 19:41

Rendkívüli közgyűlést tartottak Dunaújvárosban

A nyílt szakaszban hat, amíg a zárt ülésen egy napirendi pontról döntöttek a megjelent képviselők. Közgyűlési összegzőnk.

Szabó Szabolcs

Ezúttal nem maratoni ülés várt a képviselőkre Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Talán a nyári kánikula és a némileg fokozottabb részvétel is okozhatta, de a közgyűlés csütörtöki kiadását

elkerülték a zajosabb politikai viták. Tehát, következzenek a tények: Cserna Gábor polgármester közölte, szinte teljes egészében elkészült a megújult Radari Sporttelep. A sportcentrum vagyon- és térfigyelő rendszerének kiépítését a DVG Zrt.-re bízta az önkormányzat, több mint 7 millió forint értékben.

Tagi kölcsönt kapott a kézilabdacsapat

Lapunk csütörtöki számában bővebben bemutattuk, hogy augusztus 15-én nyílik a Városháza téren található megújult kávézó, amelyet – tegnapi döntés értelmében – ez év végéig a DVG Zrt. üzemeltet majd, mivel a pályázati kiírásra egyetlen pályázó sem jelentkezett a megadott határ­időig.

Ezúttal nem maratoni ülés várt a képviselőkre
Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az elfogadott határozat szerint a város vagyonkezelő cégét minden bevétel megilleti, ám az üzemeltetési költség

is a cég terhe lesz. Döntés született arról is, hogy a továbbiakban az önkormányzat vagyon- és felelősségbiztosításával kapcsolatos megbízást a Groupama Biztosítónak adta ez év október 1-jétől, valamivel több mint 10 millió forint értékben.

A közgyűlés arra is rábólintott, hogy tovább bővüljön a nyár elején megnyílt élményfürdőt kedvezményesen látogatható sora. Ennek értelmében a dunaújvárosi lakosok számára a fürdő kedvezményes, 15 százalékkal olcsóbb jegyvásárlási lehetőséget, a korábban meghatározott keretösszeg határáig augusztus 15-től.

Számos kedvezmény várja a helyi polgárokat a fürdőben

A határozati javaslatban az is szerepel, amennyiben a rendelkezésre álló (2018-as évre szóló) fedezetet nem

használják fel a támogatottak, úgy az üzemeltető köteles lesz az élményfürdőt megnyitni a dunaújvárosi lakosok

előtt, ingyenes belépést és zavartalan használatot biztosítva a lakosság számára.

A zárt szakaszban a közgyűlés megszavazta, hogy a város önkormányzata tagi kölcsönt nyújt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában