strand helyett hivatástudat

2018.08.07. 14:00

Mindig indulásra készek a mezőfalvi önkéntes tűzoltók

Strand helyett inkább a hivatástudatnak áldozták szabad idejüket a fiatal mezőfalvi önkéntes tűzoltók, mert szombaton délelőtt alaposan megtakarították a szerkocsit, kipróbálták a berendezéseket. Mindezt azért, hogy minden körülmények között indulásra készen álljanak. Nem a vízpart mellett hűsöltek, és nem is a kocsma mélyére bújtak el a hőség elől. Ezek után mondja valaki, hogy a mai fiatalokra nem lehet számítani!

Horváth László

Balogh Bence, Sudár Dániel és Takács Marcell mezőfalvi önkéntes tűzoltó kadétoknak nem okoz problémát a szerkocsi karbantartása. Jókedvűen végzik a feladatokat még szombaton délelőtt is! Fotó: Horváth László / DH

A nagy melegben is 24 órában kell készenlétben áll­niuk a katasztrófavédőknek, mert sosem tudni, mikor érkezik riasztás. A hatékony segítségnyújtáshoz elengedhetetlen, hogy mindig hadra fogható, jól működő eszközökkel vonulhassanak.

A diákkezek megpucolták a rolókat

Ez azonban csak úgy lehetséges, ha az aktuális karbantartások nem maradnak el. Szombaton délelőtt találkoztunk a mezőfalvi önkéntes tűzoltók kadétcsapatával, tagjai nagy igyekezettel takarították a szerkocsi belsejét, külsejét. A hőség ellenére igencsak vidáman telt a munka, pedig tennivaló volt bőven. A dolgos diákkezek megpucolták a rolókat, megmozgattak, kipróbáltak minden eszközt, hogy amikor szükség van rá, azok üzembiztosan teljesíthessék feladatukat.

Balogh Bence, Sudár Dániel és Takács Marcell mezőfalvi önkéntes tűzoltó kadétoknak nem okoz problémát a szerkocsi karbantartása. Jókedvűen végzik a feladatokat még szombaton délelőtt is! Fotó: Horváth László / DH

Közben a fiúkra Sudár Mihály tűzoltó figyelt, aki lapunknak elmondta, nagyon lelkesek a srácok. Havonta két alkalommal kerítenek sort a karbantartásra, mert a nap bármely pillanatában indulásra készen kell lenniük. Internetes közösségi oldalukon osztják meg, mikor milyen munkát szükséges elvégezni, és ott jelentkeznek a tagok is. Az elvégzett karbantartással biztosítják, hogy minden körülmények között segítséget nyújthassanak.

A mezőfalvi önkéntesekre több éve számíthattak a bajbajutottak. Látva a fiatalok csapatát és igyekezetét, biztosan így lesz a jövőben is. Az ajtajuk mindig nyitva van az érdeklődők, jelentkezők előtt. Egész évben jó szívvel várják a csatlakozni kívánókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában