hamarosan itt az idő

2018.08.07. 13:00

Előkészületek a jövő évi eperterméshez

Már előkészíthetjük az ültetendő eperpalánták helyét a kertben, hogy jövőre bőséges legyen a termés.

Tóth B. Zsuzsa

Fegyvernek, 2014. április 23. Szedik a szabadföldi epret Fegyverneken, Huber István családi gazdálkodó földjén 2014. április 23-án. MTI Fotó: Mészáros János

Augusztus végén, szeptemberben lesz itt az ideje, hogy epret ültessünk. Egyelőre a nagy melegben és szárazságban meg se próbálkozzunk vele. Az olcsóbb, szabad gyökerű epret csak most, nyár végén, ősszel jó ültetni, hogy jövőre már komoly termést hozzon. Az eper a laza, kissé homokos és tápanyagban gazdag talajt szereti. Óvatosan trágyázzunk, műtrágyázzunk az előkészítés során, nehogy a rothadást segítsük elő. A műtrágyáknál a foszfort és a káliumot részesítsük előnyben. Csak érett, azaz szagmentes, barna trágyát használjunk. Legjobb a bakhátas termesztés, lehet egysoros, nagyjából 20-30 centiméter széles vagy kétsoros, 60 centis. A tőtáv jellemzően 20-25 centiméter. Takarjuk a talajt szalmával, mulccsal vagy fekete fóliával, illetve legjobb az agroszövet, vagyis az eperfólia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában