információk

2018.08.22. 19:30

Beiratkozás a Dunaújvárosi Egyetemre

A Dunaújvárosi Egyetem az alábbi tájékoztatóval kívánja megkönnyíteni a felvételt nyert hallgatóinak a tanulmányaikhoz szükséges első lépéseket.

duol.hu

A hallgatók alapvető jogait és kötelezettségeit a felsőoktatásról szóló többször módosított 2011. évi CCIV. törvény állapítja meg. Ennek alapján született több kormányrendelet és az egyetemi szabályzatok. Az egyetemi szabályzatok elektronikus úton a Dunaújvárosi Egyetem honlapján érhetőek el. Kérjük, hogy figyelmesen tanulmányozza át, ismerje meg lehetőségeit és a korlátokat egyaránt.

NEPTUN

Hivatalos ügyeit, tanulmányi adminisztrációját, fizetési kötelezettségeit a Neptun rendszeren (Egységes Tanulmányi Rendszer) keresztül kell végrehajtani. Neptun kódját a mellékelt levélben találja meg, melynek segítségével be tud lépni a Neptun rendszerbe. Az alapértelmezett jelszó „Ne” és a Hallgató születési dátuma egybe írva (NeÉÉÉÉHHNN, pl: Ne19990909) (Amennyiben volt már a Dunaújvárosi Egyetem hallgatója a korábbi jelszavával tud belépni). A Tanulmányi Hivatal a Neptun belépő képernyőjén található felületen keresztül, illetve Neptun üzenetekben értesíti a hallgatókat az őket érintő hírekről. Ezért kérjük, rendszeres időközönként lépjen be a Neptunba, illetve a belépőképernyőn tájékozódjon a legfrissebb hírekről.

BEIRATKOZÁS

Beiratkozni kizárólag személyesen lehet. A Dunaújvárosi Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata szerint a beiratkozást halasztani nem lehet. Ha nem iratkozik be a 2018/2019-aes tanévre, akkor felvétele hatályát veszti.

A beiratkozással kapcsolatos teendők (Ezt a részt rendkívül figyelmesen olvassa el!)

Hozza magával, illetve teljesítse az alább felsoroltakat, mert ezek hiányában a beiratkozását nem tudja megtenni:

a NEPTUNBÓL kinyomtatott beiratkozási lapját (Részletek az általános tájékoztatóban)

a felvételi döntésről szóló értesítést

eredeti középiskolai bizonyítványt és fénymásolatait

eredeti érettségi bizonyítványt és fénymásolatát

eredeti nyelvvizsga-bizonyítványát és fénymásolatát

többletpontra jogosító eredeti dokumentumokat és fénymásolatait

1 db igazolványhoz használatos fényképet (1 évnél nem régebbi)

személyi igazolványt, lakcímkártyát (ha külföldi állampolgár az útlevelét és tartózkodási engedélyét)

születési anyakönyvi kivonatát

adóazonosító jelét (amennyiben nincs, igényeljen)

TAJ számát

saját bankszámlaszámát (amennyiben nincs, igényeljen)

saját e-mail címét

AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓKNAK A BEFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGEK (költségtérítés és beiratkozási díj) TELJESÍTÉSE NÉLKÜL NEM LEHET BEIRATKOZNI. Befizetési kötelezettségét a mellékelt tájékoztató segítségével tudja teljesíteni.

BEIRATKOZÁSI LAP

A beiratkozási lap kitöltése a beiratkozás feltétele. A nyomtatványt elektronikus úton, a Neptun rendszeren keresztül 2018. augusztus 31-ig, az alábbi menüpontban tudja kitölteni: Ügyintézés/Bejelentkezés/Beiratkozás.

A beiratkozási lapot két példányban kinyomtatva, aláírva kell magával hoznia a beiratkozáskor.

TÁRGYFELVÉTEL

Az első évfolyamos hallgatóknak az első félévben a Tanulmányi Hivatal munkatársai veszik fel a tárgyaikat. Az órarendjét mindenki a Neptunon keresztül tekintheti meg a beiratkozást követő napokban. A továbbiakban a hallgató feladata és kötelessége a tárgyak felvétele a Neptun rendszeren keresztül.

PASSZÍV FÉLÉV

A Dunaújvárosi Egyetem szabályzatának értelmében csak egy aktív félév után lehetséges passzív félév kérvényezése. (Ennek értelmében tanulmányait passzív félévvel nem kezdheti meg.)

KÉRVÉNYEZÉS

A Kérvénykezelő modul használata minden hallgatóra vonatkozik. Csak ezen a felületen benyújtott kérvényeik érnek célba. Az elektronikus kérvényezés menetéről és a kérvények leadási határidejéről a Neptun belépő képernyőjén található letölthető dokumentumok között talál részletes tájékoztatást.

BEFIZETÉS

A Dunaújvárosi Egyetemen mindenféle díjat, térítést, költségtérítést stb. elektronikusan, a Neptun rendszeren keresztül kell befizetni!

Mind a három fizetési módról részletes tájékoztatót talál a Neptun belépő képernyőn a letölthető dokumentumok között.

DIÁKIGAZOLVÁNY

A diákigazolvány igénylését az okmányirodában kapott Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) adatlap birtokában lehet megkezdeni. Az igénylést a Neptun/Ügyintézés/Diákigazolvány igénylés felületen Új felvétel gombra kattintva lehet elindítani.

KOLLÉGIUM

A kollégiumi elhelyezés igénylésével, a kollégiumok városon belüli elhelyezkedésével, a szolgáltatások színvonalával és a várható térítési díjakkal kapcsolatban minden információ megtalálható a Dunaújvárosi Egyetem Kerpely Antal Kollégium honlapján: www.hok.uniduna.hu/kollegium

A kollégiumi elhelyezésre jelentkezni a Neptunon keresztül kell. A Neptunban kitöltött jelentkezési lapot kinyomtatva, aláírva és a szükséges igazolásokat csatolva, postai úton kell eljuttatni az alábbi címre: Dunaújvárosi Egyetem Tanulmányi Hivatal, 2400 Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/A.

A tanévnyitó ünnepség és az egyetemi hallgatóvá fogadás időpontja és helyszíne:

2018. szeptember 7. (péntek) 10 óra, Dunaújvárosi Egyetem Sport- és Rendezvénycsarnok.

Megjelenés: alkalomhoz illő öltözetben!

Első tanítási nap: 2018. szeptember 10. (hétfő). Az oktatás órarend szerint kezdődik.

Tanulmányi Hivatal

+36/25-551-252

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában