még februárban hibásodott meg

2018.08.15. 11:30

A pontkorrózió okozta a problémát az MMK-nál

Elkészültek a csőcserével, hamarosan megszűnik a gyalogosközlekedést nehezítő gödör az MMK-nál.

duol.hu

Az önkormányzat sajtószóvivőjétől, Német Tündétől kapott tájékoztatás szerint a probléma nagyon összetett volt. Idén február hónapban, a fűtésszezon kellős közepén a Római városrész hőszolgáltatását ellátó fővezeték az Apáczai Csere János és Aranyvölgyi út kereszteződésében meghibásodott.

Nemsokára visszaáll a szokott rend

A gondot az acélcsövön keletkező pontkorrózió jelensége okozta, amit a feltárás után állapítottak meg a szakemberek. Azt a rövid szakaszt, ahol az elfolyás volt, a DVCSH Kft. szakemberei kicserélték, hogy a téli időszakra a hőellátás biztosítva legyen a fent említett, sűrűn lakott városrészben.

A DVCSH Kft. szakemberei hétfőn megkezdték a helyreállítási munkákat Fotó: Hankusz Kálmán

A hibahely megkeresése során sajnos a fűtésvezeték felett a korábban épített csapadékcsatornát el kellett bontani, mivel az előbb említett hibahely az alatt volt. A DVG Zrt. szakemberei végezték a bontást, majd a csapadékcsatorna-szakasz helyreállítását. Mivel ez a csatornaszakasz a csapadékvíz elvezetésének a felette lévő terület főgyűjtője, ezért a hóolvadás és csapadék miatt az MMK gépjárműbejárója megsüllyedt. Ezt az önkormányzat helyreállíttatta. A munkaárkot nem temették be, mivel az acélvezeték hosszabb, 60–80 méteres szakaszát még ki kellett cserélni a felületén tapasztalt pontkorróziós jelenség miatt. Ezt a szakaszt a DVCSH Kft. hétfőn kicserélte, és megkezdte a helyreállítási munkákat. Várhatóan augusztus végére, szeptember elejére a rend visszaáll ezen a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában