A VÁROSSÁ VÁLÁS ÉVFORDULÓJÁN

2018.07.30. 16:30

Szent Imre-szobor, a pusztaszabolcsi templom új kincse

Vasárnap, a nyári fesztivál keretében, a várossá válás 10. évfordulója alkalmából új szobrot avattak.

Czöndör Mihályné

A helyi katolikus templom megépülése óta központi szerepet játszik Pusztaszabolcs lakóinak életében. Az utóbbi évtizedekben megújult a parókia, felépült a Boldogasszony Közösségi Ház, megmentették a barokk orgonát, csodálatos ólómüvegablakok készültek.

A várossá válás 10. évfordulójára, vasárnap, a templomkertben felavattuk legújabb kincsünket, a Lantos Györgyi által készített Szent Imre-szobrot. Az ünnepség a Katolikus Énekkar felcsendülő énekével kezdődött.

Fotó: Czöndör Mihályné

Aradszki András államtitkár ünnepi beszédében kiemelte Szent Imre tisztaságát, felkészültségét, becsületességét, amely példa nemcsak az ifjúságnak, de mindnyájunk számára. Az államtitkár, Baltási Nándor esperes plébános és Tüke László, az egyházközség elnöke, alpolgármester leleplezték Szent Imre szobrát.

Ezután Baltási Nándor megáldotta a művet. A megjelentek szentmisén vettek részt, majd a Boldogasszony Közösségi házban fogadáson.

Az ünnepségen Csányi Kálmán polgármester vezetésével részt vettek a testvértelepülések delegációi is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában