nyolc kilométer hosszú versenypályán

2018.07.16. 14:00

Jól sikerült a második pergetőverseny is Kulcson

Országos horgászverseny központja volt a festői Duna-parti település hajóállomása, három napig.

A XVI. Csónakos Pergető Országos Bajnokságot rendezték meg Kulcson: a viadal központja a Duna-parti hajóállomás volt. A rendezést a Mohosz vállalta magára, és a Fejér Megyei Halfogók Baráti Kör Egyesülete bonyolította le.

Ez utóbbi szervezet elnökétől, Mészöly Sándortól kaptuk azokat az információkat, hogy a csodálatos szépségű dunai helyszínen lezajlott verseny nagyon szép eredményekkel zárult!

262 darab halat fogtak, nagy része süllő volt, az átlagméret 37 centiméter

Mivel nyílt folyóvízen, nemzetközi hajózási útvonalon zajlott a vetélkedés, azért a szervezők rendkívül nagy hangsúlyt helyeztek a biztonságra. A Duna Kulcsnál 8–12 kilométeres óránkénti sebességgel folyik. A csónakokban mindenkinek kötelező volt a mentőmellény és két darab lekötő súly.

Már vasárnap hajnaltól vízen voltak a csónakos pergető horgászok Kulcsnál
Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A tervezett versenypálya 8 kilométer hosszú volt: az 1596. folyamkilométertől a rác­almási Duna-ág torkolata alatti kőzárásig tartott. A kőzárások mögötti holtágak, mellékágak, a keszonok mögötti öblök nem tartoztak a versenypályához.

A verseny ötfordulós, a kulcsi volt a második rendezvény. Előtte a markazi víztározón, utána a Velencei-tavon, a Tisza-tavon, majd a Kaposvár melletti Desedán jelöltek, illetve jelölnek ki versenyhelyszínt.

A viadalba 36 páros nevezett be, tehát Kulcsnál is 72 versenyző volt a vízen. Két edzésnap, a péntek és a szombat után vasárnap már hajnalban, a négy órától kezdődő regisztráció, majd az eligazítás után öt órakor kezdődött meg a verseny, 11 óra 50 perckor lett vége. Az eredményhirdetés 13 órakor kezdődött, amit a versenyzők és rendezők közös ebédje követett.

 

Mészöly Sándor szerint kiválóan sikerült a verseny: 262 darab halat fogtak, ezek nagy része süllő volt, az átlagméret 37 centiméter. A legnagyobb halat Karsai Richárd fogta: 82 centiset! A legtöbb pontszámot (43 432) a Sztahovits Péter, Koncz Dávid kettős szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában