Újabb pálya telt meg élettel

2018.07.04. 07:00

A hetedik multifunkcionális ovi-sportpályát adták át Dunaújvárosban

Immár a hetedik ovi-sport multifunkcionális sportpályát adták át ünnepélyes keretek között tegnap Dunaújvárosban, az Eszterlánc tagóvodában.

Balla Tibor

A pályaátadó ünnepség legnagyobb nyertesei az óvodások voltak

Legjobban a gyerekek örültek

Az átadóceremónián részt vett Cserna Gábor polgármester, dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke, Lőrinczi Konrád és Lassing­leitner Fruzsina önkormányzati képviselők, a Dunaújvárosi Labdarúgó-szövetség elnöke, Kalácska András és Petrás Gábor főtitkár, valamint Tóth Imre, a Társadalmi Felelősség Bizottság elnöke és a támogatást felajánló vállalkozás képviselője, no és persze a 13 óvoda pedagógusai és az átadásnak legjobban örülő gyerekek. A multifunkcionális sportpálya a nagyobb sportpályák arányainak felel meg, és többféle sportág alapjai elsajátíthatók rajta. Ezeken kívül alkalmas eséstan oktatására, valamint ügyességi játékok, mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására egyaránt. Ilyen pályával rendelkezik tegnaptól a Margaréta és az Eszterlánc tagóvoda is.

A megnyitón Cserna Gábor polgármester mondott beszédet
Fotók: Hankusz Kálmán / DH

Cserna Gábor polgármester köszöntőbeszédében emlékeztetett, 2017 júniusában adtak át utoljára ilyen pályát Dunaújvárosban. Amikor felmerült a lehetősége, hogy a gyerekeknek saját óvodájukban legyen saját pályájuk, az önkormányzat az első pillanattól egyöntetűen melléállt, mint ahogyan most is, és biztosította a közel négymillió forint önrészt – jelentette ki.

Hatalmas torta, perec, Túró Rudi, pizza és focibajnokság a pályaavatón

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Dunaújváros immár tizennyolcadik éve a Nemzet Sportvárosa, és igyekszünk ennek megfelelően gondolkozni. Ebbe beletartozik az élményfürdő megnyitása, amelyet az óvodás és iskolás gyermekek ingyen látogathatnak, majd a Fabó Éva Uszoda felújítása és a két létesítmény egybenyitása, és hamarosan elkészül a radari küzdősporttelep is – folytatta.

A pályaátadó ünnepség legnagyobb nyertesei az óvodások voltak

Két forrásból

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány (amelynek alapítója Buzán­sz­ky Jenő, az Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója volt) elnöke elmondta, hogy a tegnap átadottakkal együtt Fejér megyében 14 ilyen pálya működik, így Dunaújvárosban van a megye minden második pályája, amiért külön köszönetet mondott az önkormányzatnak a támogatásért, csakúgy mint a helyi vállalkozóknak, akik a társasági adójukat (TAO) felajánlották, hiszen ezen két forrásból sikerült a pályát létrehozni, ami országos szinten is példaértékű. Ehhez a lehetőséget idén a Magyar Röplabda-szövetségtől kapták. Kiemelt köszönetet kaptak az óvodapedagógusok, akik ezekbe a pályákba napi szinten életet visznek.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója elmondta, a délelőtt folyamán egy négyfordulós ovifoci-bajnokság egy fordulója zajlott, ezúttal 13 csapat részvételével, amelynek a végén a győztes csapat egy garnitúra focimezt kap a DLSZ felajánlásából. Amíg a bajnokság zajlott, addig két ugrálóvár, ügyességi vetélkedők, arcfestés, csillámtetoválás és Andi bohóc várta a gyerekeket játékkal, lufihajtogatással.

A sok szponzornak köszönhetően a végén egy hatalmas torta, perecek, Túró Rudi, pizza, gyümölcskosár és ajándékok tették emlékezetessé a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában