két rendezvény lesz dunaújvárosban

2018.06.26. 15:30

Nemzetközi cserkészfesztivál lesz a Szalki-szigeten

Magyarországon tartják a V4-es országok cserkészeinek találkozóját a Szalki-szigeten, illetve azt követően a Scoutland elnevezésű cserkészfesztivált is, első alkalommal. - tájékoztatott a Magyar Cserkészszövetség

duol.hu

Július 27-től augusztus 4-ig Magyarország lesz a házigazdája a Közép-európai Dzsemborinak (Central European Jamboree – CEJ), ahol elsősorban a V4-es országokból érkeznek a 14+ korosztályokból a cserkészek egy közös bulira: a nagyszerű előadókon és zenekarokon kívül értékközpontú programokkal várják az önkéntes szervezők a résztvevőket. Szlogenjük Scouting on new waves, vagyis új hullámok felderítése! A találkozó helyszíne a dunaújvárosi Szalki-sziget lesz, ahol a fiataloknak vonzó környezetvédelmi és oktatási programokat nyújtanak a cserkészmódszer segítségével, fókuszban a tudatosság, a víz, a V4-es országokat összekötő Duna, az energia és a közösségi média témái.

fotó: Magyar Cserkészszövetség

Ugyancsak a Szalki-szigeten tartják augusztus 17-19 között hagyományteremtő céllal a Scoutland elnevezésű fesztivált, ahol sok száz cserkészre számítanak egy közös, nagy partira az ország legfelkapottabb előadóművészei és legnagyobb figyelmet érdemlő közéleti szereplők részvételével. Ott lesz mások mellett a Blahalouisiana, a Brains, a Kelemen Kabátban, a Mary Popkids. Vendég lesz Böjte Csaba testvér, Hodász András atya, Zacher Gábor toxikológus, Rakonczay Gábor többszörös világrekorder, óceán-átszelő magyar evezős, Kristály Márton bűvész és mások.

fotó: Magyar Cserkészszövetség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában