Boldog 50-et, Laci!

2018.06.17. 20:00

Lukács 50: DUDIK-os születésnapi Tankcsapda koncerten ünnepeltek

Rohamosan növekedett az egy négyzetméterre jutó Tankcsapdapólós fesztiválozók száma pénteken este, az igazi tankerek pedig már negyed kilenctől foglalták a helyet az OTP-MOL nagyszínpad előtt.

Tóth Alexandra

Lukács László, a Tankcsapda énekese egyre inkább ősrockeresedik

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Lukács László, az együttes frontembere idén februárban töltötte be azt a bizonyos ötvenet, aminek több mint a felét a Tankcsapdával élte meg. Idén a Lukács 50 születésnapi turné egyik állomása volt a DUDIK, a Tankok a tőlük elvárható fergeteges show-val léptek a színpadra.

Lukács László, a Tankcsapda énekese egyre inkább ősrockeresedik
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A fesztiválkoncertek mindig rövidebbek, mint egy full műsoridős buli, de a valamivel több mint egyórás rock ’n’ rollt is „két lábbal a gázpedálon” nyomták le. A negyed évszázados karrier valamennyi albumáról hoztak slágereket, szép kronologikusan felépítve az egészet, így azok a rajongók is örülhettek, akik már a kezdetekben tankoltak, és azok is, akik az utóbbi években váltak fanatikussá.

Lukácsék a vizuális elemekre is nagyon adnak, az első három szám után beindult a pirotechnika, a kivetítőn meg mentek a dalok hangulatához illő képkockák.

Őrület az első sorban – a közönség is jól szerepelt
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A programajánlóban már meglibbentettem, hogy valószínűleg a Vagyok olyan szemét című dallal nyitják a repertoárt, de végül, a nóták linearitását is követve, ezzel búcsúztak el az alföldi srácok. Az új dal a születésnapi turné első állomásán debütált, és azóta valószínűleg a legtöbb koncerten elhangzik. Cserébe Laci is kapott egy kórusban skandált „boldog, boldog születésnapot” – az átszellemült újvárosi közönségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában