pofonok földje

2018.06.29. 17:30

Ismét küzdősport-gála lesz szombaton a Dózsa mozi előtti téren

Már hagyományosnak mondhatóan, negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetek Csatája 4. K1 és profi bokszgálát a Dózsa mozi előtti téren, szombaton délután és este.

Balogh Tamás

Rozman Istvánnal, a sorozat alapítójával és főrendezőjével beszélgettünk, aki a WKF világszövetség profi szakágának és a dunaújvárosi székhelyű Sukothai Team egyesület elnöke.

Elég nagy csendet érzek a dunaújvárosi klub körül.

– Az egyesületünk kicsit csendesebben a korábbinál, de több városban is dolgozik a profi boksz, a K1, a tai- és a kick-box szakágakban. Folyamatosan versenyzünk Németországban, Svájcban, Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában is. Nincsenek gondjaink az utánpótlással. Úgy látom, hogy a küzdősportokat mindig megtalálják maguknak a fiatal korosztályok. A klubszintű edzések irányítását az egyéb elfoglaltságaim miatt jelenleg mellőzöm, csupán egy profi versenyző felkészülését vezetem.

Néhány szót a készülődésről!

– Ezen a gálán K1-es és profi bokszmérkőzéseket láthatnak a nézők. A ringbe lépők a hazai mezőnyt kiegészítve Angliából, Ausztriából, Boszniából, Litvániából, Romániából és Ugandából érkeznek. A felsorolásból is kitűnhet, hogy a résztvevők a hagyományosan nagy küzdő nemzetek szakágaiból érkeznek, ezért biztosan színvonalas és izgalmas összecsapásokat láthatnak majd az érdeklődők. A terveink szerint egy román és egy ugandai bajnok is címmérkőzésen lép a közönség elé. Ez lesz a Radu Mihai Gabriel (Románia) – Odoch Ronald (Uganda) összecsapás. A környékről Csizmadia Gábor Dunaföldvárról indul a küzdelemben, és kemény csatát ígér a nézőknek. Klubunk a Sukothai Team szombathelyi csoportjából is többen lesznek résztvevői a küzdelmeknek.

Rozman István főszervező szerint a szabadtér varázsa a versenyzőknek és a nézőknek is egyaránt kedvezőbb Fotó: Balogh Tamás

Beszéljünk a helyszínről, ami a város egyik központi tere.

– A rendezvényünket az idén is szabadtéren bonyolítjuk le, Dunaújvárosban a Dózsa mozi előtti téren. A szabadtér varázsa és klímája a nézőknek és a versenyzőknek is kedvezőbb, mint egy csarnok zárt tere. Az utóbbiak kimondottan kedvelik ezt a lehetőséget. Ennek persze megvan a maga kockázata, hiszen az időjárás legutóbb is plusz izgalmakat hozott, de az Isten megsegített bennünket és amikorra kellett, kitisztult az ég. Reméljük, hogy az idén is áldását adja ránk!

Mit mond az esélyekről?

– Elvileg minden induló éremesélyes, hiszen a győzelemre van kiéhezve. Nem akartam papírforma, vagy egyenlőtlen mérkőzéseket, ezért olyanok állnak ki, akik reálisan, nagy küzdelemre késztetik majd egymást. Akkor jó egy gála, ha harcot látnak a nézők. Győzzön a felkészültebb versenyző! Az eseményre, ami délután ötkor kezdődik és este tízig tart, mindenkit szeretettel várunk. Ezúttal sem kérünk túl magas belépődíjat az érdeklődőktől, hiszen ingyenesen nézhetik meg a küzdelmeket. Reméljük, hogy ismét találnak kedvenceket a ringbe lépők között, akiket biztatni is fognak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában