randevúztak

2018.05.14. 08:00

Ságvárisok tértek vissza az egykori iskolájukba, a Szilágyiba

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli az egykori Ságvári iskola, amely ma a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet tagintézménye. Régi ságvárisok találkoztak a hét végén.

Balla Tibor

A nosztalgiázókkal megtelt az iskola ebédlője

Fotó: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

Nehéz lenne eldönteni, hogy egy átlagos hétköznap a nagyszünetben van nagyobb hangzavar a Szilágyi iskolában, vagy a szombat délelőtt vinné a pálmát, amikor az egykori Ságvári iskola ma már felnőtt nebulói és őszülő tanárai adtak randevút egymásnak. A viszontlátás öröme nem csak látható, hallható is volt.

Makó Gusztávnak sikerült ismét összehozni a találkozót
Fotós: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

Mindezek hátterében immár másodszor Makó Gusztáv állt, aki a szervezői feladatokkal birkózott február óta. Négy évvel ezelőtt már bebizonyosodott, az iskola egykori diákjai igényt tartanak arra, hogy időközönként találkozzanak egymással, akkor 450-en gyűltek össze. Mivel idén az iskola fennállásának 60. évfordulóját ünnepli, úgy döntött, idén is kitűzi a találkozó időpontját. Sőt, mivel annyi szeretetet és pozitív visszajelzést kapott, ötévente szeretné a jövőben is megszervezni a találkozót. Idén 70 egykori tanár és mintegy 160 valamikori diák adott találkát egymásnak, köztük Csathó Barnáné, vagy ahogy mindenki ismerte Gizi néni, az iskola legendás igazgatóhelyettese is a ´70-es években a korszak egyik legjobban felszerelt iskolájában.

A nosztalgiázókkal megtelt az iskola ebédlője
Fotós: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

Az iskola mostani igazgatója, Farkas Márta jelképes bizonyítványt adott át a szervező, Makó Gusztávnak és a ceremóniamester szerepét magára vállaló Tihanyi Attila rádiós műsorvezetőnek. A házigazda szilágyis gyermekek műsorral kedveskedtek az összegyűlteknek, több egykori diák verssel is készült, valamint Jankó Árpád vezetésével a régi diákok kórusa is énekelt. Körbejárták a régi termeket, és együtt idézték az emlékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában