szeretve létrehozni

2018.05.26. 20:00

Az éves beszámolót vidám mulatsággal zárták Daruszentmiklóson

A Daruszentmiklósi Falulánc Kulturális és Közérdekű Szövetség rendes éves beszámolóját tartotta, amire sok érdeklődő érkezett a Barátság Házba.

Balogh Tamás

A Daruszentmiklósi Falulánc Kulturális és Közérdekű Szövetség „kemény magja” Fotó: Balogh Tamás / DH

Fogarasi Bélától a sikeresen működő civil szervezet elnökétől a következőket is hallottuk: – A tagságunkban minden korosztály képviselve van, és az elmúlt években bebizonyosodott, hogy jól tudnak együtt dolgozni. Fennállásunk óta nagyon jó kapcsolatban vagyunk a környékbeli civil szervezetekkel is.

A Daruszentmiklósi Falulánc Kulturális és Közérdekű Szövetség „kemény magja”
Fotó: Balogh Tamás / DH

Kölcsönösen és rendszeresen meglátogatjuk az egymás rendezvényeit, alig várjuk, hogy sor kerüljön az újabb eseményekre. Az éves beszámoló közgyűlésünket most tartottuk. A vezetőségünk számot adott az eltelt időszakban elvégzett munkákról és ismertette az előttük álló feladatokat. A tagságunk bár nagy rendszerességgel részt vesz a különböző rendezvényeinken, de mégis érdeklődve várta ezt az eseményt. Mivel minden rendezvényen nem biztos, hogy meg tudtak jelenni, ezért kíváncsiak voltak a teljes program megvalósításának a sikerére, ahogy a vezetőség munkájára is. Az egybegyűltek ellenvetés nélkül elfogadták az eléjük terjesztett jelentést.

Van-e kedvenc rendezvénye?

– Visszatekintve az eltelt egy évre, nehezen tudnék igazi kedvencet választani a sokféle eseményünk közül, hiszen valamennyit szeretve hoztuk létre. Egy sor kulturális programról tudnék beszámolni, de közülük szívesen említem meg a már híressé vált nyugdíjas- olimpiát. Erre a környékünk öt-hat településéről, nyolcvan–száz résztvevő szokott összegyűlni. Természetesen ez nem egy atlétikus felkészültséget igénylő rendezvény, hanem egy olyan vetélkedés, ahol mások mellett a történelem, irodalom, gasztronómia és a hagyományismeret témaköreiből töltetünk ki tesztlapokat, és emellett különböző jókedvű ügyességi feladatokat is meg kell oldani a résztvevőknek. Végül, ahogy ez nálunk már egy kedvelt szokássá vált, közben előkerülnek a bográcsok, amikben ott a helyszínen finom ebédet főzünk, és azt közösen fogyasztjuk el. Utána is marasztalunk mindenkit egy jó kis beszélgetésre.

Milyen eseményre készülnek a nyár folyamán?

– A következő rendezvényünk egy kisebb volumenű, de várhatóan szintén hangulatos összejövetel lesz, amikor a közelmúlt névnapjait közösen fogjuk megünnepelni. A következő rendezvény a Szent Iván éjszakáján esik meg, egy közös szalonnasütéssel egybekötve. A Falulánc Kulturális és Közérdekű Szövetség beszámoló közgyűlését hagyományosan egy közös vacsorával és vidám táncesttel zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában