harcászati bemutatóval

2018.05.11. 12:00

Lovasnapra készülnek Daruszentmiklóson

Ezúttal elsősorban a fogathajtóknak szurkolhatnak a daruszentmiklósi faluparkba kilátogatók, május 12-én, szombaton reggel kilenctől délutánig. Számos látványosság teszi majd emlékezetessé a napot.

Balogh Tamás

Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere Fotó: BAT

Az események az utóbbi években a falunapi rendezvényeknek is helyet adó helyszínen zajlanak. A megnyitót kilenc órára, az első fordulót fél tízre tervezték. A fogathajtó versenyre a környező régiókból neveztek az indulók, akik a vadászhajtásban, a meglepetés hajszában és a népi fogathajtásban mutatják be a jártasságukat.

Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere előzetesként a következőket árulta el az eseményről.

Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

– A településünknek nincsenek a lósportokkal kapcsolatos hagyományai, bár egy alkalommal rendeztünk egy díjugrató eseményt. Ezért az ideit hagyományteremtő céllal hoztuk létre. A szép számú induló, reményeink szerint egy sikeres versenynapot fog teljesíteni, ami legközelebb jó ajánlat lesz a most még távolmaradók számára. A versenyprogram kétfordulós lesz, de biztos vagyok benne, hogy a köztes időkben is jól fog szórakozni minden vendégünk, akik ingyenesen vehetnek részt az eseményen.

Harcászati bemutató

A nap folyamán lehetőséget kapnak a csikósok, a puszta­ötös, a kutyások és az Iloncsuk szabadcsapat is, akiknek a középkori harcászati bemutatóját láthatjuk. Mellettük első alkalommal lép a közönség elé a Daruszentmiklósi Általános Iskola néptánccsoportja. A gyerekek az árnyas fák alatt ingyenes arcfestéssel, hajfonással, íjászattal is tölthetik az idejüket. Örömmel fogadjuk a hozzánk látogatókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában