Harmincnyolc kiló kárász

2018.04.20. 10:00

Dobogón kezdte az évet a Pentele Police

Az adácsi horgásztavon rendezték meg a Horgászatot Kedvelők Ligája versenysorozat 2018. évi nyitó fordulóját, amelyen a Pentele Police csapata nagyszerűen horgászva a harmadik helyen végzett. Az együttesből szektorában második helyen végző Körmendi János egymaga 37,8 kiló kárászt fogott a hatórás verseny alatt.

duol.hu

Tomkovics László, Körmendi János és Nagy Tibor a verseny után Fotó: amatőr

A tavasz beköszöntével ismét megkezdődött a horgászidény, így a dunaújvárosi rendőrök versenycsapata számára is elkezdődött a HO-KED-LI Rendőr Horgász Egyesület 2018. évi országos bajnoksága. Az eső fordulóra április 14-én az adácsi horgásztavon került sor, ahol a dunaújvárosi rend­őrök két csapattal is képviseltették magukat. Tavaly már versenyeztek ezen a horgászvízen a Pentele Police tagjai, így fel tudtak készülni a tóban lakó 10-15 deka súlyú kárászok megfogására. A verseny kezdetére minden feltétel adott volt a jó eredményhez, kellemes napsütés, tükörsima víz, és éhes halak várták a horgászokat.

Tomkovics László, Körmendi János és Nagy Tibor a verseny után Fotó: amatőr

A pontos etetés hatására nagyon hamar sikerült partközelbe csábítani a halakat, és onnantól kezdve szinte percenkét sikerült 1-1 halat kiemelni, és a szákba helyezni. Az már a verseny felénél látható volt, hogy rekordfogások születhetnek, és nem csak a horgászatban, de a mérlegelés során is alaposan leizzadtak a horgászok. A tele haltartók lemérése után kiderült, a Pentele Police I. csapatából Körmendi János közel 38 kiló kárászt fogott, ami a szektorában 2. helyre volt elegendő. Nem sokkal maradt el Nagy Tibor 31 kg-os eredménye sem, ami a harmadik helyre volt jó, amíg Tomkovics László 21 kilója szektor 7. helyet ért. Az eredmények összesítése után kiderült, a Pentele Police ezzel az eredménnyel a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

A Pentele Police II. gárdája is szépen helytáll, Kovács Roland 30 kiló, Szabó Attila 27 kg, Szakács Krisztián pedig 19 kg halat zsákmányolt, és ezzel az 5. helyre futott be a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában