Ételt adtak a rászorulóknak

2018.04.20. 12:00

A görögkatolikusok meleg ebédet készítettek

Ételosztás volt a mozi előtt – ebédet kaptak a rászorulók.

Pekarek János

A szokottnál nagyobb érdeklődés közepette rendezte meg szokásos, havi ételosztását a dunaújvárosi rászorulóknak a helybéli görögkatolikus egyházközség, a Pentelei Szent Pantaleimon Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Kiss Autókölcsönző és a Braun Pékség támogatásával.

Kovács István (b) parókus is segédkezett az ételosztásnál Fotó: ZsE

Talán a jó idő tette, hogy a megszokottnál kicsit korábban, egy óra helyett negyed egykor kezdődött ételosztásra hosszú sor várt a Dózsa mozi előtti téren, és egy óra alatt több mint a felét kiosztották a 340 adag, füstölt csülkös, kolbászos, húsos, virslis babgulyásnak. A szakács Dobrovics János volt, akinek remekéből sokan több tányérral is kértek. Mint minden alkalommal, ezúttal is sokan hazavitték az ételt, műanyag dobozokban, ahelyett, hogy a téren felállított asztaloknál, padokon fogyasztották volna el. A maradék sem ment kárba: ugyancsak a hagyományok szerint azt a hajléktalanszálló lakóinak ajánlották fel a segítők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában