pályázati feltételek

2018.04.10. 13:56

Indulatkeltő beszámoló – Huszonöt éve írtuk

Jelentés a piaci szolgáltatóházakról. Elkél a Kék Duna melletti hely. Privatizálják a cukorgyárat.

Pekarek János

Indulatokat váltott ki az a beszámoló, amit Antal István, a számvizsgáló bizottság elnöke tárt a közgyűlés elé – írta 25 éve elődünk, A Hírlap címoldalán. – A jelentés a polgármesteri hivatal gazdálkodásának rendjéről és ügykezeléséről szólt a Piac téri két szolgáltatóház építési engedélyezésének, a pályázatok lebonyolításának tükrében. Utólag nem lehet megállapítani, szabályos volt-e a pályázatok elbírálása, befizették-e a pályázók a bánatpénzt.

Hamarosan elkél a Kék Duna áruház és a Csemege ABC közötti szabad területnek az a fele is, amit nem vásárolt meg a bank. Egy nyugat-európai, nagy üzlethálózattal rendelkező cég óhajtja Dunaújvárosban felépíteni magyarországi központját, hogy innen irányítsa majd az országban kiépítendő bolthálózatot.

Bekerült a privatizálandók körébe a tavaly részvénytársasággá alakult ercsi cukorgyár. A tizennégy magyar gyár közül most ötöt (az ácsit, az ercsit, a sárvárit, a mezőhegyesit és a sarkadit) szeretné eladni az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ). Bráth Zoltán, az ercsi cukorgyár igazgatója szerint ennél a ténynél sokkal többet ők sem tudnak. Az ÁVÜ igazgatótanácsa a héten dönt a pályázat feltételeiről. Természetesen számítanak külföldi befektetőkre, a vevők körének egy részét már előre meghatározták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában