szélesebb körű megszólítás

2018.03.07. 11:30

Hogyan viselkedjünk a különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel?

Második alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat konferenciáját.

Balla Tibor

A különleges bánásmódot igénylő gyermekek témakörben szervezett regionális konferencia köszöntőjét a házigazda Kissné Korsós Ágnes, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézményének igazgatója mondta, visszaemlékezve a kezdetekre és az elért fejlődésre. Dr. Mile Anikó, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója beszédében elmondta, az egész megyében zajlanak a szakszolgálati hét eseményei, s álmuk is beteljesülni látszik, hogy Fejér megyén túl is kiterjesszék ezt, ugyanis az idén kilenc megye és a főváros is csatlakozott, ezzel kezd országossá dagadni a kezdeményezés. Ez egybevág azzal a céljukkal, hogy minél szélesebb körben szólítsák meg a pedagógiai szakszolgálati ellátásban érintetteket, gyerekeket, szülőket, szakembereket, fenntartót.

Dr. Mile Anikó, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója köszöntötte a résztvevőket Fotó: HK/Dunaújvárosi Hírlap

A konferencia délelőttjén három előadás hangzott el. Janoch Monika gyógypedagógus, az Autizmus Alapítvány Ambulancia munkatársa „Autizmus a többségi óvodában, iskolában” témakörben mondta el tapasztalatait.

A szorongás különböző vetületei a mindennapi élethelyzetekre. Vajon állhat ez a tanulási vagy magatartási problémák mögött? Ezt a témát dr. Árvainé Koczok Márta tanácsadó szakpszichológus fejtette ki. Dóró Árpád pszichológus, a Neumann János Egyetem mestertanára Problémamegoldó stratégia alapjai óvodában, iskolában címmel tartott előadást.

A délután műhelyfoglalkozásokkal telt. Szorongás­oldó technikákat mutatott be dr. Árvainé Koczok Márta, Mészáros Andrea okleveles gyógypedagógus, általános neuropszichológus új mérőeszközökről beszélt, amelyeknek a korai állapotfeltárásban van szerepük. A jól ismert Nebuló sorozat szerzője, Szautnerné Szigeti Gizella a Nebuló című képességfejlesztő könyvek szerzője, fejlesztő pedagógus a gyakorlat mentén adott szempontokat óvónők és iskolai pedagógusok részére. A tehetséges gyermekek fontos jellemzőit Laczka Istvánné Mária tehetségfejlesztő szakértő taglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában