A biztonságosabb garázsvárosért

2018.03.28. 11:00

Egyre több térfigyelő van kihelyezve Dunaújvárosban

A közelmúltban újabb darabbal gyarapodott a Dunaújvárosban kihelyezett térfigyelő kamerák száma. A Volán-telepi garázsvárosban felszerelt nagy hatótávolságú kamera a teljes útszakasz eseményeit rögzíti.

Tóth Alexandra

A kamerát Zsebeházi Miklós, az Erando Kft. munkatársa ellenőrizte. Sztankovics Lászlóval a helyszínen jártunk Fotó: DH

Elsősorban az illegális szemétlerakás elleni küzdelem miatt volt szükség a kamera telepítésére, mondta Sztankovics László, a körzet önkormányzati képviselője. A garázssoron megközelítőleg több száz köbméter hulladékkal szennyezték a környezetet éves szinten.

A kamerát Zsebeházi Miklós, az Erando Kft. munkatársa ellenőrizte. Sztankovics Lászlóval a helyszínen jártunk
Fotó: DH

A megfigyelőrendszereknek visszatartó ereje van a bűnelkövetéseket illetően, ugyanakkor a már megtörtént bűncselekmények elleni nyomozásban is hatalmas segítséget jelentenek. Dunaújvárosban több mint harminc kamera figyeli a frekventáltabb területeket, a ki- és bemenő forgalmat. A már meglévő berendezések rendszeres karbantartása mellett továbbiak kihelyezésére is számíthatunk, ezek pontos helyszíne azonban még nem eldöntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában