Hívogat a Gárdonyi

2018.03.22. 10:00

A táncművészeti tagozat növendékei adtak műsort

A Gárdonyi Géza Általános Iskola minden tavasszal megrendezi minigáláját, ahol ízelítőt adnak a leendő elsősöknek és szüleiknek a táncművészeti tagozat munkájából.

Tóth Alexandra

A duó produkciója a minigálán debütált

A kedd délután a művészet jegyében telt a Gárdonyiban. A rendezvényre minden évfolyam lelkesen készült, elsőtől nyolcadik osztályig valamennyi tehetséges táncosnövendék előadását megtekinthették az érdeklődők. A 22 produkcióból néhány már rutinból ment a gyerekeknek, de akadt, ami először debütált a nagyközönség előtt.

A lányok a klasszikus balett elemeire épülő koreográfiát mutatnak be Fotók: Hankusz Kálmán

A tanulók elképesztő magabiztossággal álltak a színpadra, az izgalom legkisebb szikráját nem láthattuk rajtuk. Nem csupán eltáncolták a koreográfiákat, de színészi tehetségüket is megcsillogtatták közben. Egyes produkciók például önálló történeteket meséltek el, és nagyszerűen jelenítették meg Hamupipőke és a Tündér találkozását, egy párizsi randevút vagy akár egy szorgos méhecske mindennapjait. A felkészítő tanárok, Tóth-Varga Zsuzsanna, Rozmann Ildikó, Nagy Noémi Katalin és a műsort vezető Szerecz Róbert nemcsak a mozdulatok tökéletességére, hanem a részletekre is nagy figyelmet fordítottak. Tematikus fellépőruhákat viseltek a gyerekek, és a történetekhez illő díszleteket, kellékeket használtak, ezzel is színházi hangulatot teremtve az iskola aulájában.

A duó produkciója a minigálán debütált

A diákok a bemutatott koreográfiákkal a hét végén megrendezésre kerülő MTMSZ Tavaszi Kupán szállnak versenybe Soroksáron. Az erős mezőny ellenére már több alkalommal eredményesen szerepeltek a gárdonyis növendékek, és idén is nagy reményeket fűznek az egyéni, csoportos és páros produkciók sikerességéhez.

Azok a szülők, akik eddig csak fontolgatták, hogy tánctagozatos iskolába íratják gyermeküket, megbizonyosodhattak arról, hogy a Gárdonyi lehet a legjobb választás. A bemutatott klasszikus, balett, modern és társas táncokon keresztül egyértelműen látszott a táncművészeti tagozat célja: fejlett mozgáskultúra kialakítása, önfegyelem és önbizalom fejlesztése, valamint a művészi hajlam kibontakoztatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában