25 éve írtuk

2018.03.09. 08:00

Úgy tűnt, hogy újraéled a Vidám Park

Lakbéremelés várható. Expóra pályázik a Dunaferr. A Calibra működteti a Vidám Parkot.

Pekarek János

Már „csak” 3200–3300 családot, lakásbérlőt érint a hamarosan véglegessé váló lakbéremelés, amely a hírekkel ellentétben nem hetven-százszázalékos lesz, hanem ennél alacsonyabb – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1993. március 9-én elődünk, A Hírlap. – A városgazdálkodási bizottság legutóbbi ülésén mérsékeltebb, huszonöt százalékos lakbéremelés mellett tette le a voksát, de még nincs döntés a kérdésben. Az önkormányzati tulajdonú Városgazdálkodási Rt. javaslata: ötven százalék.

Az 1996-os világkiállítás már az idén jelenthet megrendelést a Dunaferr konszernnek, legalábbis ebben bíznak a vasmű vezetői. A közelmúltban jelent meg a Dunaferr termékeinek úgynevezett Expo-katalógusa, magyar nyelven, az angol változat néhány héten belül hagyja el a nyomdát. A Dunaferr vezetői figyelemmel kísérik az Expóval kapcsolatos pályázati kiírásokat, s amelyekben részt tud venni a vasmű egy vagy több kft.-je, azokra jelentkeznek. Nemrég mélyépítési pályázatokat hirdettek meg, amelyekre benevezett a Dunaferr.

A Vidám Parknak új gazdája van – legalábbis ami az üzemeltetést illeti. December közepén döntött a közgyűlés arról, hogy a három pályázat közül a Calibra Mezőgazdasági és Ipari Szolgáltató Bt. ajánlata a legkedvezőbb, így tíz évig ez a társaság működtet(het)i a parkot. Az üzemeltetés, karbantartás mellett a pályázatot elnyert betéti társaság foglalkoztatja a korábban ott dolgozókat, s a játékok, berendezések fejlesztését is vállalta. – Új játékokat hozatunk, kis állatkertet rendezünk be, a Duna-parti kilátót rendbe tettük, a szabadtéri színpadra műsort szervezünk, egyszóval nem ülünk a babérjainkon – mondta Horváth László cégvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában