konferenciák sorozata

2018.03.07. 14:00

Másodjára rendezték meg Dunaújvárosban a szakszolgálatok hetét

A hagyomány folytatódik, immár második alkalommal rendezték meg városunkban a pedagógiai szakszolgálatok hetét.

Balla Tibor

Annak idején azért gondoltak arra, hogy Dunaújváros adjon otthont a hagyományteremtő rendezvénynek, mert földrajzi elhelyezkedésünk kivételesen alkalmassá tesz rá, miután nemcsak Fejér, de Bács-Kiskun, Tolna és Pest megye is közel van hozzánk. Ez alkalmat teremt arra, hogy más szakszolgálatok munkájába is betekinthessenek. A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat nevével fémjelzett programsorozat sikerét jelzi, hogy 2018-ban több megyei pedagógiai szakszolgálat is csatlakozott a kezdeményezéshez, amely így országossá nőtte ki magát. Minden csatlakozó megye 2018. március 2. és 9. között szervezi programjait, amelyeket pénteken Szolnokon megrendezett nyitókonferencia indított útjára. A szakmai rendezvénysorozat Fejér megyében több száz programot foglal magában, valamennyi járásban. Célcsoportjai között megjelennek a gyerekek, szülők, pedagógusok, intézményvezetők, fenntartók és egyéb szakmai szervezetek képviselői. A rendezvények formája is rendkívül változatos: konferenciák, fórumok, nyitott foglalkozások, terápiák, tanácsadások, konzultációk, gyerekprogramok, szülőklubok, baba-mama klubok színesítik a programot. A rendezvények szakembereknek, pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, de szülőknek és gyermekeiknek is szólnak mindenféle témakörben, amik a szakszolgálatokhoz kapcsolódnak.

A programok nálunk hétfőn kezdődtek, amikor nyílt napot tartottak a logopédián, és előzetes bejelentkezés után akár részt is vehettek az intézményekben, illetve a Terápiás Centrumban szervezett logopédiaórákon. Délután pedig a pedagógusoknak tartottak mentálhigiénés programot.

Szautnerné Szigeti Gizella a Nebuló című képességfejlesztő könyvek szerzője egy előadáson Fotó: HK/Dunaújvárosi Hírlap

A hét legnagyobb rendezvénye tegnap zajlott a Dunaújvárosi Egyetem nagy előadójában, „A különleges bánásmódot igénylő gyermekek” témakörében megrendezett konferencia. A mai napon élménynapot tartanak a nevelési tanácsadásban részt vevő gyermekeknek és szüleiknek, délután pedig szakmai kerekasztal-beszélgetés lesz a dadogás különböző árnyalatairól. Csütörtökre összesen hét programot kínálnak.

Dunaújvárosban pénteken egy zárókonferenciával ér véget a sorozat, amelyben az egyes járásokban tevékenykedő szakszolgálati dolgozók megismerhetik egymást. Erre szükség is van, miután megközelítőleg 180-an dolgoznak a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat intézményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában