Ízes örömök a cserkészeknél

2018.02.19. 07:30

Télbúcsúztató disznóvágását tartotta a rácalmási közösség

Munkával, de remek hangulatban telt a szombat a Szent Miklós Cserkészcsapat tagjai számára, akik disznóvágást rendeztek a Cégéres Vendégházban.

Szabó Szabolcs

A cserkészcsapat szinte minden tagja kivette részét a szombatra időzített munkákból Fotó: ZsE

Csak néhány jól irányzott szó jelezte, hogy bizony igazán avatott kezek dolgoznak a rácalmási cserkészcsapat szombati disznóvágásán. A fiatalok is nagy kedvvel vették ki a részüket a munkálatokból, amelyekből akad bőven, hiszen a „malacka” szakszerű bontása és feldolgozása mellett ízes ételremekek is készültek.

A Szent Miklós Cserkészcsapatról érdemes megemlíteni, hogy az alapítók hét évvel ezelőtt, 2011-ben kezdték el a településen a cserkészcsapat szervezését. Mivel ötletük és szándékaik mindenhol pozitív fogadtatásra találtak, így 2012 februárjában megtarthatták első toborzójukat és foglalkozásaikat. Két évig az adonyi 1414. számú Gellért Püspök Cserkész Csapat Rácalmási rajaként működtek, majd 2013 októberében döntöttek az önálló csapat megalakításáról, 2014 márciusában pedig megkapták a szükséges engedélyüket és számukat.

A cserkészcsapat szinte minden tagja kivette részét a szombatra időzített munkákból Fotók: ZsE

A cserkész nevelési célok mellett tevékenyen részt vesznek Rácalmás település közösségi életében is. Aktívan jelen vannak a település rendezvényein, fesztiváljain, rendszeresen önkéntes munkát is vállalnak.

Mint Blau Sándor vezetőtől szombaton megtudtuk, a közel 150 kilós jószág, a dunaföldvári cserkészcsapat hathatós támogatásával érkezett a szomszédos Tolna megyei településről. A disznóvágás pedig több szempontból is fontos a cserkészek számára. Egyrészt, szintén szombaton kezdődött meg a több mint száz főt felvonultató Rácalmási Passió-előadásra történő felkészülés, így finom falatokkal is várták a résztvevőket.

A feldolgozott füstölt áru pedig a további közösségi eseményeken tesz majd jó szolgálatot, ahol a cserkészek az általuk készített termékeket fogyaszthatják majd el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában