Albérletbe költöztek az alsósok

2018.02.06. 07:00

A Munkásművelődési Központ fogadta be a tanterem nélküli diákokat

Bár óriási öröm a Petőfi iskola tanárainak és diákjainak az épület energetikai felújítása, ám a vártnál lényegesen több kellemetlenséggel jár számukra.

Balla Tibor

Miközben az alsósok az MMK-ban tanulnak, az iskola épülete megújul Fotó: Zsedrovits Enikő

Az alsó tagozatosok egy hónapra tervezik tegnap kezdődött rövid „nyaralásukat” a Munkásművelődési Központban, ahol 9 termet biztosítanak számukra, így mindenkinek meglesz a saját kis birodalma. Hálásak is érte Kováts Rózsának, az intézmény ügyvezető igazgatójának. Továbbra is minden reggel az iskolában lesz a gyülekező számukra. Kicsit korábban a szokásosnál azoknak, akik az intézményben fogyasztják el a reggelijüket háromnegyed nyolcig, amikorra a többiek is beérkeznek, ugyanis akkor indulnak át együttesen, szervezetten az MMK-ba, hogy a 8 órai képzeletbeli becsengetéskor kezdődhessen a tanítás.

Ott már az órák zökkenőmentesen zajlanak. Egyedül a testnevelés óráknál kell a helyhiány miatt alternatív megoldásokkal pótolni a szükséges mozgást, de ezt is megoldják.

Miközben az alsósok az MMK-ban tanulnak, az iskola épülete
megújul
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ebédelni sem kell visszamenniük, a Dunaferr iskolában oldják meg a helyzetet szem előtt tartó ebédeltetési rend szerint. Ezért a lehetőségért is hálásak az iskola vezetőjének, Zemankó Zoltánnak, hiszen nagyban megkönnyítették a tanárok munkáját. Egyedül az angol csoportbontások és az egyéni fejlesztések körülményesebbek, ezeket továbbra is a Petőfiben tartják, ahová a tanítók kísérik át a diákokat.

Délután a szülők az MMK-ba mennek a gyerekekért, vagy a nebulók egyedül indulnak haza a tanítóval egyeztetett formában és időpontban. Arra kérik a szülőket, hogy autójukkal ne a művelődési ház épülete előtt, hanem a szemben levő nagy parkolóban álljanak meg.

Bíznak benne, hogy az ablakcserék lezajlanak a tervezett idő alatt, akkor márciusban már a megújult intézmény falai között kezdhetnek.

Úgy látják, hogy a gyerekek egy izgalmas kirándulásként élik át a megváltozott helyzetet, csak a pedagógusok tudják, hogy mennyi előkészület és szervezőmunka áll a háttérben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában