„SZÍVED AZ, AMIRE VÁGYOM ÉN”

2018.02.24. 15:20

Horváth Tamás szombaton este döntőzik A dal című műsorban

A fiatal énekes és dalszerző a hazai válogató megnyerésével hangolna a Lisszabonban rendezendő Eurovízós Dalfesztivál döntőjére. Célja ott is az első hely!

Majer Tamás

Horváth Tamás szombat este Lisszabonba énekelheti magát.

Fotó: Kaszner Nikolett

Horváth Tamás Meggyfa című szerzeménye már négy éve elkészült. Apróbb változások kerültek csak bele azóta. A sikergyanús slágert azonban miért, miért nem, korábban félrerakta. A Duna Televízión futó, A dal című műsor kedvéért vette elő a „fiókból”.

– Autóban ültem egy gyönyörű, napfényes nyári napon, vidékre tartottunk egy fellépésre. Közel az ukrán határhoz, egy alig használt mellékúton utaztunk. Rengeteg csodaszép fa övezte az utat, a természet kellős közepén éreztük magunkat. A feleségem ült mellettem. Ott jött az ihlet. Megkértem a sofőrt, hogy álljon félre, hogy a motor zúgása ne zavarjon, elkészíthessem a hangjegyzeteket – idézte föl lapunk kérdésére Tamás a Meggyfa című szerzeménye születésének pillanatát. Telefonon csevegtünk vele, nevetve mondta, hogy most is autóban ül, úgy negyedórája várja, hogy az előtte lévő sofőr – elakadásjelzőt villogtatva – beparkoljon végre. Tamás hangjából derű áradt, semmi idegesség.

A hét elején még feszült voltam a szombat esti döntő miatt, de sikerült ezt elengednem. Nem idegeskedek, jó kedvvel állok a feladat elébe. Remélem, hogy a négybe bejut a dalom, mert akkor nagyon nagy esélyem van a győzelemre. Úgy érzem, hogy a közönség egyik kedvence a Meggyfa

– mondta az énekes.

Dalának szövegében énekli: „Szíved az, amire vágyom én”. Nos, abban nincs vita, hogy a közönség valóban kedveli Horváth Tamást és versenydalát. Ismert, a múlt heti elődöntőben a zsűri nem adott továbbjutást érő pontszámot a dunaújvárosi versenyzőnek, az úgynevezett vigaszágon, a közönség szavazatai alapján jutott tovább.

Horváth Tamás szombat este Lisszabonba énekelheti magát.
Fotós: Kaszner Nikolett

A szombat esti döntőről tudni érdemes, hogy nyolc produkció versenyez. A legjobb négy mezőnyét a televíziós műsor zsűrijének szavazatai alapján határozzák meg. Ezután viszont már kizárólag a közönség dönti el, ki nyeri a versenyt, s képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában