90. születésnap

2018.02.19. 10:00

A békési kovács lányát köszöntötték Dunaújvárosban

Messziről jött a városba Ilona néni, ő is segítette felépíteni, 1954-től kezdve.

Pekarek János

Marosi Sándornét köszöntötték a születésnapján Fotó: HK

Csanádapácától Dunaújvárosig: akár ezzel a címmel is megírhatnánk Marosi Sándorné Ilona néni életregényét – és biztos, hogy az olvasó nem unatkozna olvasás közben…Csanádapáca Békés megye déli részén fekszik. Itt volt kovács az édesapja, édesanyja háztartásbeli, s ő a testvérével együtt már kiskorában alaposan belekóstolt a falusi életben adódó sokféle munkába. 1954-ben érkezett férjével a későbbi Dunaújvárosba. Itt dolgozott a vasműben, a kenyérgyárban, a tejüzemben, a fehérneműgyárban is. Közben két gyereket neveltek fel, ma már egy unoka és egy dédunoka is van a családban.

Marosi Sándornét köszöntötték a születésnapján
Fotó: HK

Ilona néni nagy szomorúsága, hogy nehezen mozog, ezért mostanában szinte soha nem megy le az utcára. Pedig hiányoznak neki az ismerősök, a volt munkatársak, szomszédok. Régebben még a kenyérgyáriak évenkénti találkozóira is eljárogatott, vagy az utcán, a közeli parkban beszélgetett sokat. Kedvenc időtöltésévé így a televíziók sorozatai váltak.

Most, kilencvenedik születésnapja alkalmából Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte fel régi ismerősként, hiszen a vasműben sokat dolgoztak együtt.

Ő adta át az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában