vandalizmus a Rómain

2018.01.09. 11:30

Leégett egy szelektív gyűjtő Újvárosban, vajon lesz helyette másik?

A hét végén egy újabb, sokak által használt szelektív hulladékgyűjtőhely égett le a Római városrészben. Kárelhárítás és megoldások.

Szabó Szabolcs

Ennyi maradt a szelektív gyűjtőegységekből Fotó: Zsedrovits Enikő

Az elmúlt héten, péntekről szombatra virradó hajnalon szinte egészében legégett az Apáczai Csere János utca végén, közvetlenül a parkoló, egy jelenleg bezárt közért és egy közkedvelt vendéglátóipari egység szomszédságában található szelektív hulladéklerakó.

Szombaton reggel, még a takarítás pillanatában a helyszínen találkoztunk az érintett választókerület önkormányzati képviselőjével, Lőrinczi Konráddal, aki elmondta, a tűzeset vélhetően szombaton hajnalban történt, az okát még vizsgálják a hatóságok.

Ottjártunkkor, szombaton délelőtt már az első kárelhárítást és takarítást elvégezték az illetékes hatóságok és szolgáltatók. Hétfőn délelőtt ismét megjelentek a helyszínen a Dunanett munkatársai. Kérdés: lesz-e ismét szelektív gyűjtőhely a környéken?

Ennyi maradt a szelektív gyűjtőegységekből Fotó: Zsedrovits Enikő

- Nagyon sajnálatos az, ami szombat hajnalra virradóra történt, hiszen a környéken élők közül sokan használták a szelektív gyűjtőkonténereket. Több lehetőség is adott, hogy miként kaphatott lángra a szelektív gyűjtőpont. Ezek egyike, hogy a közeli vendéglátóegység egyik látogatója rossz helyre dobott el egy csikket. A tűzeset okozója vélhetően nem lesz meg, így a további megoldáson kell gondolkoznunk. A parkoló védelme és a kocsma miatt régóta szeretném, ha ez a terület térfigyelő kamerával lenne védve. Az idei évben is tovább bővíti az önkormányzat a térfigyelő-kamerarendszert, így remélem, az egyik ide lesz telepítve. Ha ez sikerül, akkor a leégett szelektív gyűjtőszigetet is pótolni tudjuk, és a környék mellett a szelektív tárolót is védeni fogja – mondta el lapunknak Lőrinczi Konrád, aki arra is emlékeztetett, hogy a közelben, a Batsányi János utca 7-9. előtti területen is van egy szelektív gyűjtőhely.

Hétfőn délelőtt az utolsó maradványokat is eltávolították a helyszínről a Dunanett szakemberei
Fotó: ZsE

- A hét végén több, környékbeli lakossal is beszéltem, akik használták a gyűjtőhelyet. Elmondták, hogy hiányozni fog a szelektív gyűjtősziget, kérték a mielőbbi pótlást. Ugyanakkor az is szóba került, hogy sokszor illegális hulladékot is elhelyeznek konténerek körül, illetve sokszor melléteszik a papírhulladékot az emberek. Ez is hozzájárulhat egy tűzesethez. Az elmúlt napokban a Dunanett Kft. segítségével sikerült eltakarítanunk a maradványokat, köszönet illeti őket a gyors intézkedésért – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A környékhez kapcsolódó információ, hogy több, nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, hogy a közelben lévő, évek óta bezárt élelmiszerbolt újranyit majd a közeljövőben.

Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő megerősítette ezt a hírt. Mint elmondta, az elmúlt években tartotta a kapcsolatot a tulajdonos céggel és továbbította a lakók azon kérését, hogy továbbra is élelmiszerüzlet maradjon, kérte, hogy vegyék figyelembe a környékbeli lakók ilyen jellegű kérését. A cég nyitott ezen irányba, így remélhetőleg hamarosan jó híreket kapunk az új élelmiszerbolt megnyitásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában