Megújul a rendelőintézet

2018.01.10. 08:00

Pályázaton közel 300 milliót nyert a kórház a felújításra

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet mintegy 285 millió forint európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírására beadott pályázata eredményeként.

Balla Tibor

Kicserélik az elaggott személyfelvonót, a liftet is Fotó: ZsE

A fejlesztés során az intézmény járóbeteg-szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése valósul meg.

A projekt kitűzött célja a meglévő kapacitás növelése, illetve a területek, rendelők, közösségi terek ellátási szintjének emelése, a projektarányos akadálymentesség megvalósítása, valamint az energiahatékonyság fokozása a jogszabályok által előírt mértékben.

A kórházi ellátást kiváltó és/vagy lerövidítő szolgáltatások magas színvonalú biztosítására alkalmas járóbeteg-szakellátási infrastruktúra megteremtése érdekében a következő tevékenységeket tervezik megvalósítani a projekt során:

Hét járóbeteg szakrendelő részére orvostechnikai eszközöket vásárolnak, a rendelőintézet régi személyfelvonóját kicserélik, a mosdókat felújítják. A rendelőintézet egyes részeit, köztük a diabetológiai gondozót és a tornatermet korszerűsíteni, átalakítani fogják, egyben fizikai és infokommunikációs akadálymentesítését is megvalósítják.

Kicserélik az elaggott személyfelvonót, a liftet is Fotó: ZsE

Mindezen beruházások finanszírozására a Szent Pantaleon Kórház az elmúlt év májusában pályázatot adott be az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírására. A pályázat nyertek, így a felmerült költségek közel 100 százalékát vissza nem térítendő támogatásból tudja majd az intézmény fedezni.

A projektben elszámolható bruttó összköltség forintra pontosan: 285 800 811 forint. A támogatás mértéke pedig 100 százalék.

A megvalósítási időszak és a munkálatok kezdetét 2018. február elsejében határozták meg, a megvalósítási időszak vége, vagyis a munkálatok befejezése pedig 2019. május végére várható, akkorra újul meg a köztudatban „fehér sztk-ként” élő intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában