Földvári Part-Oldalak évzáró

2018.01.10. 12:00

Dr. András Ferencnek nagy szerepe van Dunaföldvár életében

December végén évzáróját tartotta a dunaföldvári Part-Oldalak Kulturális Egylet, amely a havonta megjelenő városi lapot és a Dunaföldvár tv-t működteti, illetve több kiadvány, film elkészítésében közreműködött már 1998 óta.

L. Mészáros Irma

Dr. András Ferenc, az egyesület elnöke Fotó: amatőr

Az egylet helyi értékközvetítő szerepét igazolja, hogy az újságon kívül megszervezte és kiadta közel háromszáz oldalas kötetben Dunaföldvár monográfiáját, a Dunaföldvár története az őskortól napjainkig című hiánypótló kiadványt.

Az évzáró vacsorára meghívták a városi képviselő-testület tagjait, s mindazokat, akik hozzájárulnak a működésükhöz.

Dr. András Ferenc, az egylet elnöke – aki egyébként a Pannon Egyetem adjunktusa – ünnepi összegzőjében felidézte az év során váratlanul elhunyt két munkatársuk, Kiss Éva és Balogh Emese alapító tagok alakját. Beszélt a hiányuk hatásáról s az emberi halhatatlanság filozófiai megközelítéséről. Szólt azokról a változásokról is, amelyek a közeljövőben várhatók, hiszen nemrég a helyi képviselő-testület megszavazta, hogy a Dunaföldvári Part-Oldalak havilap háromezer példányban díjtalanul eljusson a város valamennyi lakójához. Tárgyalásokat kezdenek a kábelszolgáltatóval a helyi tv-műsor digitális sugárzásának lehetőségeiről, de tervezik a kommunikációs szakemberek utánpótlásának megoldását is. A veszprémi egyetemen hamarosan elinduló kommunikáció-média szak gyakorlati telephelye lehetne Dunaföldvár. Ez a megújulást is szolgálhatná, hiszen ifjú szakemberek kerülhetnének a városba.

Dr. András Ferenc, az egyesület elnöke
Fotó: amatőr

A vacsorát követő beszélgetések során ötletek, tervek, gondolatok fogalmazódtak meg. Az együttgondolkodás és -cselekvés városvezetők, képviselők és a kultúra „munkásai” között fontos lehet mindazon célokért, amelyeket az egylet megfogalmazott. Dunaföldvár szellemi életének összefogásán, s azok bemutatásán túl a kultúra, a tudomány ápolását, a helyi értékek közvetítését, az ismeretterjesztés elősegítését is feladatuknak tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában