Munkaszünet

2018.01.05. 08:00

Kilenc hosszú hétvége lesz idén

Hat évvel ezelőtt volt a 2018-as évhez hasonlóan kellemes helyzet a hosszú hétvégéket illetően.

Kovács Anita

Csudajó családi kirándulásokat szervezhetünk majd a hosszú víkendekre

Fotó: pixabay.com

Rengeteg hosszú hétvégének nézünk elébe az idei esztendőben. Összesen kilenc hosszabb pihenőre készülhetünk, azonban üröm az örömben, hogy ezek közül néhányat le kell dolgozni szombatonként. Ez kellemetlen ugyan, de milyen kiváló alkalmak kínálkoznak majd a több napos hosszú hétvégéken családi programok, kirándulások szervezésére! Például máris ott lesz az első ünnepnap, március 15., ami csütörtöki napra esik, ezért a péntek pihenőnap lesz. Így négy napot lehetünk otthon egyhuzamban, viszont a március 10-én, szombaton dolgozhatunk.

Legutóbb 2012-ben adódott az a szerencsés helyzet, hogy kilenc hosszú hétvégén pihenhettük ki a munkás hétköznapokat. Az ünnepnapok idén is úgy esnek, hogy hasonlóan sok hosszú pihenővel gazdálkodhatunk.

MUNKASZÜNETI NAPOK AZ ÉV ELSŐ FELÉBEN

Az elsőn már túlvagyunk, ugyanis január 1-je is munkaszüneti nap volt, ami hétfőre esett, a következő március 15. lesz, és mivel ez egy csütörtöki nap, így a pénteket is hozzácsatolva négynapos hétvégének örülhetünk. (Március 16-át március 10-én, szombaton kell ledolgozni). A következő március 30-a nagypéntek, április 2-a húsvéthétfő. Ezek ünnepnapok, tehát megint négy napot otthon tölthetünk. Íme a következő négynapos hétvége: május 1-je keddre esik, így április 30-án sem kell dolgozni, ezt a napot egyébként április 21-én, szombaton kell ledolgozni. A továbbiakban háromnapos pihenőn leszünk a pünkösdhétfő miatt.

Hosszú hétvége

AUGUSZTUS 20.

Az előző munkaszüneti nap után államalapításunk ünnepére kicsit többet kell várnunk, de megéri, mert háromnapos hétvégének örülhetünk.

OKTÓBER 23.

Keddre eső ünnepről van szó, emiatt október 22-én sem kell dolgozni (négynapos pihenő). Az áthelyezett munkanap október 13-án lesz.

NOVEMBER 1.

A 2001 óta ünnepnappá nyilvánított mindenszentek csütörtökre esik az idei évben, ami miatt péntek is pihenőnap lesz. Eredmény: ismét egy négynapos hétvégét tölthetünk otthon. Az áthelyezett munkanap november 10-e.

KARÁCSONY

Ez a kétnapos ünnep viszi a prímet, ugyanis nem kevesebb, mint öt napot tölthetünk pihenéssel ennek köszönhetően. Huszonötödike és -hatodika keddre és szerdára esik, de szerencsére 24-én sem kell dolgozni. Így a két hét végi nappal összeadva összesen öt munka nélküli nappal számolhatunk. Cserébe azonban december 1-jén, egy szombati napon le kell dolgozni a december 24-ét. És hadd szóljunk az év utolsó napjához köthető, bár már a következő naptári évhez tartozó újévről, ami keddre esik, így szilveszter (december 31.) is pihenőnappá „avanzsál”. Ezt december 15-én kell hivatalosan ledolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában