együttműködés

2018.01.21. 13:00

Ökumenikus imahét kezdődik hétfőn Újváros templomaiban

Minden helyi keresztény gyülekezet papja vendégként egy másik templomban fog beszélni a héten.

Pekarek János

Ökumenikus imahét kezdődik kezdődik a dunaújvárosi templomokban január 22-én, hétfőn. Szombatig minden nap másik templomban mond szentbeszédet egy vendéggyülekezet képviselője, minden alkalommal 17 órai kezdettel.

Hétfőn a görögkatolikus kápolnában (Temető utca 1.) Stermeczki András evangélikus lelkész vezeti az összejövetelt.

Kedden a pentelei evangélikus templomban Braun Ervin, a baptista egyház gondnoka beszél.

Szerdán a Krisztus király Római Katolikus Főtemplomban (az Apáczai Csere János utcában) Böttger Antal református lelkész vezeti a közös imádságot.

Csütörtökön délután az óvárosi református templomban Szeleczki Csaba, római katolikus plébánoshelyettes tart imádságot.

Pénteken az óvárosi római katolikus templomban folytatódik az ökumenikus imahét: ott Kovács István görögkatolikus parókus fog beszélni.

Végül szombaton, a baptista templomban ér véget a közös imádkozás hete: Baltási Nándor római katolikus plébános tart misét, ami után a hívek szeretetvendégséget rendeznek.

Az ökumenikus imahét évek óta hagyomány Dunaújvárosban. Az ökuméné görög szó, jelentése földkerekség, egyetemes, egész világot érintő. A mai ökumenikus mozgalom eredete a XIX. század végére tehető, lényege a keresztény egyházak közötti együttműködés, annak jegyében, hogy a Biblia szerint Istennek egy népe van és egy egyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában