kapacitás-bővítéssel

2018.01.08. 11:30

A dunaújvárosi MOMERT Zrt. értéket teremt

Térségünk cégei kiemelkedő vállalkozásai az országnak is. A kkv szektor egyik meghatározó szereplője a MOMERT Zrt. A cég az évet, 430 millió forintos kapacitás-bővítő beruházással indítja, amely várhatóan a jövő év júniusában fejeződik be. A részletekről Urbán Attila stratégiai igazgatót kérdeztük.

Várkonyi Zsolt

A vállalkozás a pályázati forrást kapacitás-bővítésre, technológiai fejlesztésre és gyártócsarnok korszerűsítésre fordítja, tudtuk meg Urbán Attila (j) stratégiai igazgatótól Fotó: Ady Géza

A MOMERT Zrt. 191,4 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert pályázatával termelési kapacitásának bővítésére a Széchenyi 2020 program keretében. A cég a 430 millió forintos összköltségvetésű projektje során alkatrészgyártó üzemébe korszerű sajtoló és fröccsöntő berendezéseket vásárol, megújítja az üzemcsarnok épületét, valamint napelemeket telepít, és átfogó IT fejlesztést valósít meg, tudtuk meg Urbán Attila stratégiai igazgatótól. A létrejövő új kapacitás lehetővé teszi a termelés bővülésének hatékony és korszerű megvalósítását, biztosítja a piacra kerülő termékek versenyképességét mind műszaki-technológiai és minőségügyi, mind pedig gazdaságossági vonatkozásban.

A következő két évben a dunaújvárosi MOMERT Zrt. a 24 fröccsöntő és több mint 30, zömében elavult sajtoló gépe mellé a piaci igények kielégítése érdekében új és korszerű fröccsöntő és sajtoló gépeket vásárol, az alkatrészgyártáshoz szükséges más berendezésekkel együtt, így jelentős lépést tesz a hatékonyabb gyártás és az automatizálás irányába is.

A vállalkozás a pályázati forrást kapacitás-bővítésre, technológiai fejlesztésre és gyártócsarnok korszerűsítésre fordítja, tudtuk meg Urbán Attila (j) stratégiai igazgatótól
Fotó: Ady Géza

 

Ehhez a technológiai fejlesztéshez korszerű környezetre is szükség van, ezért ezeket a gépeket egyenletes padozatú, tiszta, olaj- és pormentes, megfelelően temperálható és jól megvilágított üzemépületben fogja működtetni.

A stratégiai igazgató emlékeztetett arra is, hogy a cég háztartási kisgépeket gyárt és forgalmaz, mindemellett beszállítói tevékenységet végez porszívó részegységekből és autóipari alkatrészekből. Így a megnövekedett alkatrész- és késztermék-termeléshez elengedhetetlen a vállalatirányítás komplex hatékonyság-növelése is, ezért egyrészt egy CAD-CAM tervező szoftvert, másrészt pedig egy új komplett vállalatirányítási rendszert is bevezet. Ez utóbbihoz szorosan kapcsolódik az Ipar 4.0-s automatizált, intelligens, objektív adatgyűjtés megoldása a termelésből, valamint a kapcsolódó hardverek beszerzése. Ugyancsak a projekt része egy 50 kW-os napelemrendszer telepítése, hogy a termelési folyamatok energiaiényének egy részét megújuló energia segítségével biztosíthassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában